
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- forma do pieczenia o średnicy 20cm
- piekarnik z termoobiegiem rozgrzany do ok. 200°C-210°C
Przygotowanie:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SPÓD
Ciastka marchewkowe rozdrabniamy. Dodajemy miękkie masło roślinne i dokładnie mieszamy. Masę ciasteczkową wykładamy na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia i mocno dociskamy. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy przez 7–8 minut. Wyjmujemy i studzimy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SERNIKOWĄ
Wszystkie składniki masy sernikowej umieszczamy w misce i dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji. Wylewamy masę na wcześniej przygotowany spód.
KROK 3: PIECZEMY SERNIK
Formę z sernikiem wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 45-50 minut. Po upieczeniu sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Następnie wstawiamy do lodówki na całą noc.
KROK 4: PODAJEMY SERNIK
Sernik kroimy na porcje i podajemy schłodzony.
WSKAZÓWKA: Sernik możemy udekorować konfiturą malinową i obficie posypać świeżymi owocami.
Zobacz podobne przepisy
Zobacz przepisy na lato
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Angielskie śniadanie — przepis
- Placuszki z kaszy manny
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Szaszłyki z piekarnika
- Frytki z batatów
- Croque madame
- Fit makaron à la carbonara
- Makaron z sosem amatriciana i guanciale
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Spaghetti napoli – przepis
- Gnocchi zapiekane w sosie serowym
- Gnocchi własnej roboty
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa z cukinii - krem z grzankami
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)