Wegański sernik roślinny na ciasteczkowym spodzie

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • forma do pieczenia o średnicy 20cm
  • piekarnik z termoobiegiem rozgrzany do ok. 200°C-210°C

Przygotowanie:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SPÓD

Ciastka marchewkowe rozdrabniamy. Dodajemy miękkie masło roślinne i dokładnie mieszamy. Masę ciasteczkową wykładamy na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia i mocno dociskamy. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy przez 7–8 minut. Wyjmujemy i studzimy.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SERNIKOWĄ

Wszystkie składniki masy sernikowej umieszczamy w misce i dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji. Wylewamy masę na wcześniej przygotowany spód.

KROK 3: PIECZEMY SERNIK

Formę z sernikiem wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 45-50 minut. Po upieczeniu sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Następnie wstawiamy do lodówki na całą noc.

KROK 4: PODAJEMY SERNIK

Sernik kroimy na porcje i podajemy schłodzony.

WSKAZÓWKA: Sernik możemy udekorować konfiturą malinową i obficie posypać świeżymi owocami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!