Sernik nowojorski
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobot MC Smart
  • formę do pieczenia o średnicy 20-22 cm
  • 2 arkusze folii aluminiowej
  • piekarnik rozgrzany do temp. 180°C

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FORMĘ DO PIECZENIA

Formę przygotowujemy do pieczenia w kąpieli wodnej. Układamy na dnie 2 arkusze folii aluminiowej, wypuszczając ich brzegi na zewnątrz.

KROK 2: MIKSUJEMY HERBATNIKI

Do misy miksującej termorobota MC Smart wkładamy herbatniki. Miksujemy je, używając programu: według własnych ustawień / czas: 1 minuta / obroty: 7.

KROK 3: DODAJEMY MASŁO ORZECHOWE I MIÓD

Następnie dodajemy masło orzechowe i miód. Wszystko to mieszamy w termorobocie, z wykorzystaniem programu: według własnych ustawień / czas: 45 sekund / obroty: 4. Misę urządzenia dokładnie myjemy.

KROK 4: PIECZEMY SPÓD SERNIKA

Przygotowaną masę na spód przekładamy formy o średnicy, ugniatamy i pieczemy w piekarniku przez około 4-5 minut w temperaturze 180°C. Wyjmujemy spód z piekarnika i studzimy go.

KROK 5: DODAJEMY KOLEJNE SKŁADNIKI

Do misy robota dodajemy twaróg, stałą cześć mleczka kokosowego i erytrytol. Wszystko miksujemy, używając programu: według własnych ustawień / czas: 2 minuty / obroty: 7. Następnie, dodajemy odżywkę białkową, mąkę orkiszową i ekstrakt waniliowy i całość mieszamy, używając programu: według własnych ustawień / czas: 1 minuta / obroty: 4.

Następnie do urządzenia dokładamy jajka i ponownie wszystko mieszamy, również używając programu: według własnych ustawień / czas: 1 minuta / obroty: 4.

WSKAZÓWKA! Puszka mleczka kokosowego musi być dobrze schłodzona, aby możliwe było oddzielenie kremu kokosowego od wody. Wszystkie pozostałe składniki powinny mieć temperaturę pokojową.

KROK 6: PIECZEMY SERNIK

Uzyskana masę na sernik przelewamy do formy. Formę wstawiamy do większego naczynia wypełnionego gorącą wodą do połowy jej wysokości. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez pierwsze 15 minut (grzanie góra-dół), a przez kolejne 45 minut w temperaturze 160°C. Po tym czasie studzimy sernik przy uchylonym piekarniku, a następnie wstawiamy go do lodówki na 8 godzin.

KROK 7: PRZYGOTOWUJEMY POLEWĘ I PODAJEMY CIASTO

Do termorobota wlewamy miód i dodajemy masło orzechowe. Mieszamy te składniki w programie: według własnych ustawień / czas: 1 minuta 30 sekund / temperatura 50°C / obroty: 2. Polewę wylewamy na wierzch schłodzonego sernika i rozprowadzamy. Podajemy gotowe ciasto.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!