Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobot MC Smart
- formę do pieczenia o średnicy 20-22 cm
- 2 arkusze folii aluminiowej
- piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FORMĘ DO PIECZENIA
Formę przygotowujemy do pieczenia w kąpieli wodnej. Układamy na dnie 2 arkusze folii aluminiowej, wypuszczając ich brzegi na zewnątrz.
KROK 2: MIKSUJEMY HERBATNIKI
Do misy miksującej termorobota MC Smart wkładamy herbatniki. Miksujemy je, używając programu: według własnych ustawień / czas: 1 minuta / obroty: 7.
KROK 3: DODAJEMY MASŁO ORZECHOWE I MIÓD
Następnie dodajemy masło orzechowe i miód. Wszystko to mieszamy w termorobocie, z wykorzystaniem programu: według własnych ustawień / czas: 45 sekund / obroty: 4. Misę urządzenia dokładnie myjemy.
KROK 4: PIECZEMY SPÓD SERNIKA
Przygotowaną masę na spód przekładamy formy o średnicy, ugniatamy i pieczemy w piekarniku przez około 4-5 minut w temperaturze 180°C. Wyjmujemy spód z piekarnika i studzimy go.
KROK 5: DODAJEMY KOLEJNE SKŁADNIKI
Do misy robota dodajemy twaróg, stałą cześć mleczka kokosowego i erytrytol. Wszystko miksujemy, używając programu: według własnych ustawień / czas: 2 minuty / obroty: 7. Następnie, dodajemy odżywkę białkową, mąkę orkiszową i ekstrakt waniliowy i całość mieszamy, używając programu: według własnych ustawień / czas: 1 minuta / obroty: 4.
Następnie do urządzenia dokładamy jajka i ponownie wszystko mieszamy, również używając programu: według własnych ustawień / czas: 1 minuta / obroty: 4.
WSKAZÓWKA! Puszka mleczka kokosowego musi być dobrze schłodzona, aby możliwe było oddzielenie kremu kokosowego od wody. Wszystkie pozostałe składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
KROK 6: PIECZEMY SERNIK
Uzyskana masę na sernik przelewamy do formy. Formę wstawiamy do większego naczynia wypełnionego gorącą wodą do połowy jej wysokości. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez pierwsze 15 minut (grzanie góra-dół), a przez kolejne 45 minut w temperaturze 160°C. Po tym czasie studzimy sernik przy uchylonym piekarniku, a następnie wstawiamy go do lodówki na 8 godzin.
KROK 7: PRZYGOTOWUJEMY POLEWĘ I PODAJEMY CIASTO
Do termorobota wlewamy miód i dodajemy masło orzechowe. Mieszamy te składniki w programie: według własnych ustawień / czas: 1 minuta 30 sekund / temperatura 50°C / obroty: 2. Polewę wylewamy na wierzch schłodzonego sernika i rozprowadzamy. Podajemy gotowe ciasto.
Zobacz podobne
przepisy
Klasyczny sernik
Puszysty, aksamitny i wychodzi za każdym razem! Upiecz sernik idealny z przepisu Pawła i zaskocz swoich najbliższych!
Sernik na zimno
Prosty śmietankowy sernik na chrupiącym spodzie bez pieczenia! Najlepszy deser na gorące letnie dni!
Pistacjowy sernik baskijski
Kremowy i rozpływający się w ustach sernik o lekko waniliowym smaku z pistacjowymi dodatkami. Spróbuj go raz, a już nigdy nie przygotujesz innego sernika!
Serniczki
Potrzebujesz pysznego i łatwego w przygotowaniu deseru? Wypróbuj przepis Pauli i zrób serniczki, które zachwycą Twoich gości!
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)