Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROBIMY SZKIELETY KURCZAKÓW
Masę marcepanową Belbake dzielimy na 8 równych części. Z każdej formujemy stożek, który następnie dokładnie obtaczamy w wiórkach kokosowych, tworząc ciałka kurczaczków.
KROK 2: ZDOBIMY KURCZAKI
Z mieszanki Supersnack mix Alesto wybieramy jagody goji, migdały, orzechy ziemne i żurawinę. Z jagód goji formujemy grzebienie, z migdałów robimy dzióbki, z orzechów formujemy nóżki, a z żurawiny tworzymy oczka.
Kurczaczki są gotowe do spożycia od razu!
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Spaghetti carbonara
- Ciasto na pierogi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Śledzie po kaszubsku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Jajka na miękko
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Kutia
- Ryba po japońsku
- Ryba z piekarnika
- Pierniki
- Pieczona ryba po grecku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Klasyczna sałatka grecka
- Łazanki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)