Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- ostry nożyk
 - tarkę o drobnych oczkach
 - mikser
 - worek cukierniczy z karbowaną końcówką
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ZAJĄCZKI
Ostrym nożykiem wycinamy otwory na plecach czekoladowych figurek zajączków, tak aby można było wypełnić je potem kremem i ciasteczkami. Pozostałości czekolady ucieramy na tarce; potem dodamy ją do kremu limonkowego.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM LIMONKOWY
Śmietankę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na dość sztywno. Następnie dodajemy do uzyskanej masy sok i skórkę z limonki oraz startą wcześniej czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do worka cukierniczego z karbowaną końcówką.
KROK 3: UKŁADAMY WARSTWY I DEKORUJEMY
Kruszymy ciasteczka migdałowe i wsypujemy je na dno zajączków. Następnie nakładamy warstwę kremu, dodajemy maliny i po tym kładziemy kolejną warstwę ciasteczek, znowu pokrywając ją kremem.
WSKAZÓWKA! Tak przygotowane zajączki możemy udekorować według uznania np. ozdobami wielkanocnymi marki Belbake.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
 - Piernik świąteczny
 - Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
 - Klasyczna sałatka grecka
 - Pistacjowy sernik baskijski
 - Przekąski sylwestrowe
 - Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
 - Boczek pieczony
 - Śledź w oleju
 - Mini burgery
 - Makówki śląskie
 - Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
 - Śledzie po kaszubsku
 - Ciasto na pierogi
 - Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
 - Domek z piernika
 - Burek ze szpinakiem
 - Spaghetti carbonara
 - Świąteczne pierniczki
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (0)