Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- ostry nożyk
- tarkę o drobnych oczkach
- mikser
- worek cukierniczy z karbowaną końcówką
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ZAJĄCZKI
Ostrym nożykiem wycinamy otwory na plecach czekoladowych figurek zajączków, tak aby można było wypełnić je potem kremem i ciasteczkami. Pozostałości czekolady ucieramy na tarce; potem dodamy ją do kremu limonkowego.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM LIMONKOWY
Śmietankę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na dość sztywno. Następnie dodajemy do uzyskanej masy sok i skórkę z limonki oraz startą wcześniej czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do worka cukierniczego z karbowaną końcówką.
KROK 3: UKŁADAMY WARSTWY I DEKORUJEMY
Kruszymy ciasteczka migdałowe i wsypujemy je na dno zajączków. Następnie nakładamy warstwę kremu, dodajemy maliny i po tym kładziemy kolejną warstwę ciasteczek, znowu pokrywając ją kremem.
WSKAZÓWKA! Tak przygotowane zajączki możemy udekorować według uznania np. ozdobami wielkanocnymi marki Belbake.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Piernik świąteczny
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Przekąski sylwestrowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Boczek pieczony
- Śledź w oleju
- Mini burgery
- Makówki śląskie
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto na pierogi
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Domek z piernika
- Burek ze szpinakiem
- Spaghetti carbonara
- Świąteczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)