Fit deser à la Monte

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • termorobota MC Smart
  • 4 małe słoiczki lub inne pojemniki
  • tarkę o drobnych oczkach

Sposób przygotowania:

KROK 1: ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ

Do pojemnika miksującego wlewamy wodę, dodajemy kostki gorzkiej czekolady i całość podgrzewamy, używając programu „własne ustawienia” / temperatura: 50°C / czas: 3 minuty / obroty: 2, aż czekolada się rozpuści. Tak przygotowaną czekoladę przekładamy do miski.

WSKAZÓWKA! Jeśli czekolada się nie rozpuści, możemy podgrzewać ją jeszcze chwilę, wykorzystując te same parametry.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ WANILIOWĄ

Do czystego pojemnika miksującego dodajemy skyr, jogurt, miód, ekstrakt waniliowy i sól. Wszystkie składniki mieszamy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 30 sekund / obroty: 4. Połowę masy przekładamy do miski.

KROK 3: ŁĄCZYMY MASĘ WANILIOWĄ Z CZEKOLADĄ

Do masy waniliowej, która pozostała w pojemniku miksującym, dodajemy rozpuszczoną czekoladę, kakao i orzechy. Całość dokładnie mieszamy, wykorzystując program „własne ustawienia” / czas: 15 sekund / obroty: 6.

KROK 4: CHŁODZIMY DESER

Do małych słoiczków przekładamy najpierw masę czekoladowo-orzechową, a następnie waniliową. Deser wkładamy do lodówki na min. 2 godziny, aby stężał.

KROK 5: PODAJEMY DESER

Na schłodzone desery wykładamy po kilka prażonych orzechów laskowych i ścieramy odrobinę czekolady na tarce o drobnych oczkach.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!