Proteinowy deser z ciasteczkami cantuccini

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • 2 pucharki do lodów lub 2 szklanki
  • blender ręczny

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTKA CANTUCCINI

Ciastka cantuccini kroimy na mniejsze kawałki i połowę z nich wkładamy na dno pucharków.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ

Do miski przekładamy serek wiejski proteinowy, skyr, syrop klonowy i masło orzechowe. Składniki blendujemy.

KROK 3: KOMPONUJEMY DESER

Do pucharków przekładamy po ¼ masy serowej i po ½ musu owocowego. Na te składniki nakładamy pozostałe, jeszcze bardziej rozdrobnione ciasteczka. Na tę warstwę cantuccini nakładamy pozostałą masę serową.

KROK 4: DEKORUJEMY DESER

Kiwi obieramy i kroimy w drobną kostkę. Każdą porcję deseru ozdabiamy świeżymi owocami i listkami mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!