Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
- Piekarnik z termoobiegiem rozgrzej do temperatury 175°C.
- Wszystkie składniki, które przechowujesz w lodówce, wyjmij z niej wcześniej. Powinny być o temperaturze pokojowej.
Przygotuj:
- tortownicę o średnicy ok. 20 cm
Przygotowanie:
KROK 1: ROZDRABNIAMY CZEKOLADĘ
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Do miski termorobota MC Smart wrzucamy czekoladę i rozdrabniamy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 5 sekund / obroty: 5. Za pomocą łopatki zgarniamy czekoladę ze ścianek na dno misy.
KROK 2: ROZTAPIAMY CZEKOLADĘ
Do misy z czekoladą dodajemy masło oraz cukier. Produkty roztapiamy i mieszamy przy użyciu programu „własne ustawienia” / temperatura: 55°C / czas: 6 minut / obroty: 2.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA FONDANT
Do czekoladowej masy dodajemy jajka i mąkę. Mieszamy wszystko, używając programu „własne ustawienia” / czas: 20 sekund / obroty: 3. Następnie ze ścian miski zgarniamy masę łopatką i ponownie mieszamy przy użyciu programu „własne ustawienia” / czas: 10 sekund / obroty: 3.
KROK 4: PIECZEMY FONDANT
Przygotowaną masę przelewamy do wyłożonej papierem tortownicy. Wstawiamy formę do piekarnika i pieczemy w temperaturze 175°C przez ok. 28-30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy fondant z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia.
KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY SOS MALINOWY
Do czystej misy termorobota MC Smart wrzucamy maliny oraz cukier puder. Miksujemy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 25 sekund / obroty: 5. Gotowy sos przecieramy przez sito, aby pozbyć się pestek.
KROK 6: PODAJEMY FONDANT
Fondant podajemy z sosem i dekorujemy świeżymi malinami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makówki śląskie
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Spaghetti carbonara
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pierniki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto marchewkowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba z piekarnika
- Krokiety z mięsem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Kutia
- Klasyczna sałatka grecka
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto na pierogi
- Sernik pistacjowy
- Boczek pieczony
- Pieczona ryba po grecku
- Nuggetsy z kurczaka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)