Fondant z malinami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj wcześniej:

  • Piekarnik z termoobiegiem rozgrzej do temperatury 175°C.
  • Wszystkie składniki, które przechowujesz w lodówce, wyjmij z niej wcześniej. Powinny być o temperaturze pokojowej.

Przygotuj:

  • tortownicę o średnicy ok. 20 cm

Przygotowanie:

KROK 1: ROZDRABNIAMY CZEKOLADĘ

Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Do miski termorobota MC Smart wrzucamy czekoladę i rozdrabniamy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 5 sekund / obroty: 5. Za pomocą łopatki zgarniamy czekoladę ze ścianek na dno misy.

KROK 2: ROZTAPIAMY CZEKOLADĘ

Do misy z czekoladą dodajemy masło oraz cukier. Produkty roztapiamy i mieszamy przy użyciu programu „własne ustawienia” / temperatura: 55°C / czas: 6 minut / obroty: 2.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA FONDANT

Do czekoladowej masy dodajemy jajka i mąkę. Mieszamy wszystko, używając programu „własne ustawienia” / czas: 20 sekund / obroty: 3. Następnie ze ścian miski zgarniamy masę łopatką i ponownie mieszamy przy użyciu programu „własne ustawienia” / czas: 10 sekund / obroty: 3.

KROK 4: PIECZEMY FONDANT

Przygotowaną masę przelewamy do wyłożonej papierem tortownicy. Wstawiamy formę do piekarnika i pieczemy w temperaturze 175°C przez ok. 28-30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy fondant z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia.

KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY SOS MALINOWY

Do czystej misy termorobota MC Smart wrzucamy maliny oraz cukier puder. Miksujemy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 25 sekund / obroty: 5. Gotowy sos przecieramy przez sito, aby pozbyć się pestek.

KROK 6: PODAJEMY FONDANT

Fondant podajemy z sosem i dekorujemy świeżymi malinami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!