Wielkanocny koktajl serniczkowy

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • szklankę z gorącą wodą
  • blender kielichowy
  • tarkę o drobnych oczkach
  • lejek

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ZAJĄCA

Jak najostrzejszy nóż zanurzamy w gorącej wodzie. Następnie go osuszamy i delikatnie odcinamy nim jedno ucho zająca z czekolady.

WSKAZÓWKA! Aby czekolada się nie pokruszyła, warto odcinać ucho stopniowo, po każdorazowym nacięciu należy ponownie zanurzyć nóż w gorącej wodzie.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KOKTAJL

W kielichu blendera umieszczamy serek wiejski, mleko, ekstrakt waniliowy i pociętego na mniejsze kawałki banana. Następnie do składników ścieramy skórkę z cytryny i dodajemy 1 łyżkę soku. Całość dokładnie blendujemy.

KROK 3: PODAJEMY KOKTAJL

W obciętym uchu czekoladowego zająca umieszczamy lejek i wlewamy przez niego gotowy koktajl. Napój serwujemy z długą słomką wetkniętą w ucho zająca.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!