Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- szklankę z gorącą wodą
- blender kielichowy
- tarkę o drobnych oczkach
- lejek
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ZAJĄCA
Jak najostrzejszy nóż zanurzamy w gorącej wodzie. Następnie go osuszamy i delikatnie odcinamy nim jedno ucho zająca z czekolady.
WSKAZÓWKA! Aby czekolada się nie pokruszyła, warto odcinać ucho stopniowo, po każdorazowym nacięciu należy ponownie zanurzyć nóż w gorącej wodzie.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KOKTAJL
W kielichu blendera umieszczamy serek wiejski, mleko, ekstrakt waniliowy i pociętego na mniejsze kawałki banana. Następnie do składników ścieramy skórkę z cytryny i dodajemy 1 łyżkę soku. Całość dokładnie blendujemy.
KROK 3: PODAJEMY KOKTAJL
W obciętym uchu czekoladowego zająca umieszczamy lejek i wlewamy przez niego gotowy koktajl. Napój serwujemy z długą słomką wetkniętą w ucho zająca.
Zobacz podobne
przepisy
Koktajl bananowy
Za pomocą miksera możesz wyczarować pyszny koktajl z lodami i bananami – idealne letnie orzeźwienie.
Koktajl waniliowo-malinowy z bazylią
Intensywnie malinowy, elegancki deser z lodami i dodatkiem czerwonego wina zachwyci Ciebie i Twoich gości!
Koktajl brzoskwiniowo-marchewkowy
Słodki owocowy napój o kremowej konsystencji i kuszącym kolorze… a do tego bomba witaminowa! Polecamy na gorące dni.
Koktajl truskawkowy i truskawki w czekoladzie
Dla fanów truskawkowych smaków - doskonały koktajl oraz truskawki w chrupiącej czekoladzie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kompot z suszu z cytryną
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Ryba po japońsku
- Ciasto na pierogi
- Pierniki
- Sernik piernikowy
- Kapusta z grochem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Miodownik z kremem z kaszy manny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)