Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- szklankę z gorącą wodą
- blender kielichowy
- tarkę o drobnych oczkach
- lejek
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ZAJĄCA
Jak najostrzejszy nóż zanurzamy w gorącej wodzie. Następnie go osuszamy i delikatnie odcinamy nim jedno ucho zająca z czekolady.
WSKAZÓWKA! Aby czekolada się nie pokruszyła, warto odcinać ucho stopniowo, po każdorazowym nacięciu należy ponownie zanurzyć nóż w gorącej wodzie.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KOKTAJL
W kielichu blendera umieszczamy serek wiejski, mleko, ekstrakt waniliowy i pociętego na mniejsze kawałki banana. Następnie do składników ścieramy skórkę z cytryny i dodajemy 1 łyżkę soku. Całość dokładnie blendujemy.
KROK 3: PODAJEMY KOKTAJL
W obciętym uchu czekoladowego zająca umieszczamy lejek i wlewamy przez niego gotowy koktajl. Napój serwujemy z długą słomką wetkniętą w ucho zająca.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Krokiety z mięsem
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Przekąski sylwestrowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Kutia
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ryba po japońsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Domek z piernika
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Makowiec japoński
- Jajka na miękko
- Ryba z piekarnika
- Mini burgery
- Boczek pieczony
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)