
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wykrawacz do ciasta o średnicy ok. 13 cm
- forma do muffinek
- piekarnik rozgrzej do 180°C
Przygotowanie:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PRODUKTY
Cebulę obieramy, wędzone tofu osuszamy, a paprykę oczyszczamy z nasionek. Następnie przygotowane produkty kroimy w kostkę.
KROK 2: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę oraz kostki tofu na złoty kolor.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ Z FASOLI
Białą fasolę odcedzamy. Mieszamy ją z miękkim tofu i mąką do uzyskania puree. Masę doprawiamy solą, pieprzem i curry.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY QUICHE
Pierścieniem do wycinania ciastek wycinamy z wrapów 8 kółek. Natłuszczamy formę do muffinek i umieszczamy w nich krążki z wrapów.
KROK 5: ZAPIEKAMY QUICHE
Wrapy smarujemy olejem i równomiernie rozprowadzamy w nich farsz z fasoli. Połowę podsmażonego tofu z warzywami rozkładamy razem z groszkiem równomiernie w otworach formy. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na drugiej półce od dołu przez ok. 15 minut na złoty kolor.
KROK 6: PODAJEMY QUICHE
Quiche wyjmujemy z foremek natychmiast po upieczeniu. Całość podajemy posypane pozostałą częścią smażonych składników oraz groszkiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Śledzie po kaszubsku
- Krokiety z mięsem
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba z piekarnika
- Sałatka gyros
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pieczona ryba po grecku
- Klasyczna sałatka grecka
- Pierniki
- Piernik świąteczny
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Guacamole
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)