Typ dania (str. 22) - przepisy i pomysły
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Dacquoise orzechowe
Dacquoise to typowo francuski deser. Wypróbuj ten przepis i przygotuj własną migdałowo-orzechową słodkość.
Strudel makowy
Pachnące kruche ciasto wypełnione słodkim makowo-bakaliowym nadzieniem. Deser, na który skusi się niejeden łasuch.
Świąteczny sernik z karmelizowanymi jabłkami
Aromatyczny, cynamonowy spód, warstwa masy serowej, słodkie, prażone jabłka i chrupiące orzechy. To musi być pyszne!
Tort migdałowo-miodowy z suszonymi figami i żurawiną
Pełne bakalii ciasto wzbogacone słodką masą z karmelizowanych migdałów. Złocisty, aromatyczny i niezwykle pyszny deser.
Pierogi z kapustą i grzybami
Doskonały przepis na jedno z naszych narodowych dań – domowe pierogi z pysznym, pachnącym grzybami farszem. Musisz się nauczyć je robić!
Warkocz cynamonowo - marcepanowy
Smakowite połączenie pachnącego ciasta drożdżowego z wyrazistym smakiem migdałów, cynamonu i marcepanu. Bardzo kuszące!
Keks świąteczny
Rumiane ciasto pełne migdałów i kandyzowanych owoców z dodatkiem amaretto. Klasyczny wypiek w świątecznej odsłonie.
Piernik świąteczny
Ciasto z przyprawami korzennymi przekładane powidłami z cynamonem i aromatem pomarańczy. Pachnie i smakuje cudownie!
Bezowa niespodzianka z kremem czekoladowo-orzechowym
Uwielbiacie bezy? Dzisiaj nasz cukiernik pokaże Wam jak przygotować bezową niespodziankę z kremem czekoladowo-orzechowym.
Pajęczynka (ciasto dyniowo-marchewkowe)
Wykorzystaj sezon na dynię i przygotuj pyszny deser! Ciasto na bazie warzyw polane gęstą polewą urzeka swoją słodkością.
Sernik z wiśniami
Klasyczne ciasto z dodatkiem soczystych wiśni udekorowane pianą z białek i cukrem pudrem. Smak, którego się nie zapomina!
Wieniec z Frankfurtu
Słynne ciasto prosto z niemieckiego Frankfurtu zawitało też w Kuchni Lidla. Biszkoptowe, kremowe i sycące – po prostu pyszne!