Desery - przepisy i pomysły (str. 8):
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Lodowe babeczki
Babeczki czekoladowe wypełnione lodami, to połączenie, które zasmakuje małym i dużym miłośnikom słodyczy. Sprawdź jak łatwo przygotować lodowe babeczki!
![Lodowe babeczki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2924b9365079-b8650dba87d8-kw15-2022-kinga-paruzel-LODOWE-BABECZKI.webp)
Deser lodowy z owocami
Połączenie lodów z sezonowymi owocami, to przepis na prosty i smakowity deser, który zrobisz w 10 minut. Dasz się skusić?
![Deser lodowy z owocami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d8c4f700fda4-ba4f422a71c3-kw15-2022-kinga-paruzel-DESER-LODOWY-Z-OWOCAMI.webp)
Wielkanocne cake pops: ciastka na patyku
Przypominają lody, ale pod warstwą czekolady skrywają niespodziankę: ciasteczkowe nadzienie, które rozpływa się w ustach. Niech cake pops Pawła będą ozdobą Twojego wielkanocnego stołu!
![Wielkanocne cake pops: ciastka na patyku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ba5bbc1734db-adcc8c255b3b-KW12_paweł_małecki_Wielkanocne cake pops ciastka na patyku.webp)
Affogato z lodami pistacjowymi i karmelem
Prosty i szybki przepis Kingi na deser kawowy, wykonany z mocno zaparzonej kawy, lodów pistacjowych i solonego karmelu. Spróbuj tego niesamowitego połączenia!
![Affogato z lodami pistacjowymi i karmelem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e02ddb65572b-bb966a6dfbb5-KW11_kinga_paruzel_affogato.webp)
Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
Chrupiąca beza, truskawki i śmietana - to połączenie idealne nie tylko na Wielkanoc! Spróbuj i pozwól sobie na chwilę słodkiego zapomnienia
![Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/46309f793f41-bd41c459a010-KW11_Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną.webp)
Fondant czekoladowy – lava cake
Ciasteczko wypełnione po brzegi czekoladą? Wypróbuj przepis Kingi na lava cake, czyli fondant czekoladowy, który zachwyci Cię ilością czekolady!
![Fondant czekoladowy – lava cake](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d8d02ade448b-20f87c288dc1-KW09_2022_KINGA_PARUZEL_fondant_czekoladowy.webp)
Trufle z batatów
Całkowicie roślinne słodkości, które przygotujesz z batatów, czekolady i daktyli? To musi być przepis Kingi! Sprawdź, jak smakują najlepsze wegańskie trufle.
![Trufle z batatów](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/47a23ed4ccc3-b503f294523c-KW09_2022_KINGA_PARUZEL_Trufelki-z-batatow.webp)
Gofry brownie z konfiturą pomarańczową
Brownie w postaci gofrów? Oczywiście! Wypróbuj ten wyjątkowy przepis i podaj je z niezwykłą konfiturą z pomarańczy!
![Gofry brownie z konfiturą pomarańczową](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/fbffbab90a08-69173830724c-kw08_pawel-malecki-gofry-brownie-z-konfitura-pomaranczowa_1250x700_.webp)
Wegański deser czekoladowy z chia
Napoje roślinne to świetna baza do przygotowania pożywnych i pysznych deserów roślinnych. Wykorzystaj napój sojowy, nasiona chia i czekoladę, by zdrowo osłodzić sobie dzień!
![Wegański deser czekoladowy z chia](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8eff39ab11b5-b4a13dfb2113-Deser z chia_napoj sojowy__1250x700.webp)
Deser buraczano-truskawkowy z sosem wiśniowym i musli
Krem z buraków, truskawek i wiśni to idealna odpowiedź na pożywny deser lub doskonałe śniadanie. Doskonały w dniu przygotowania, ale także na drugi dzień, po nocy spędzonej w lodówce. Podaj go z musli lub innymi ulubionymi dodatkami!
![Deser buraczano-truskawkowy z sosem wiśniowym i musli](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/99bc5934be53-e5246d2e1f89-kw03-2022-pawel-malecki-deser-buraczano-truskawkowy_1250.webp)
Kisiel gryczany z sosem miodowo-cytrynowym
Sięgnij do zapomnianych tradycji prawdziwie polskiej kuchni! Niech wśród świątecznych potraw pojawi się kresowy kisiel gryczany z miodowo-cytrynowym sosem.
![Kisiel gryczany z sosem miodowo-cytrynowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4307d23b54ac-13b702bffb06-kw49-2021-karol-okrasa-kisiel-gryczany-z-sosem-miodowo-cytrynowym_1250x700.webp)
Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
Tam, gdzie nauka spotyka się z gotowaniem, powstają dania, które zaskakują wyglądem, strukturą i smakiem. Odkryj tajniki kuchni molekularnej z Karolem Okrasą i Dawidem Myśliwcem!
![Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/958a84f3a2f7-03a7b379993f-kw48-2021-karol-okrasa-kuchnia-molekularna-lody-z-zupy-suszone-zoltka-i-pianka-serowa_1250x700.webp)