Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- papilotki lub silikonowe foremki do muffinek
- pędzelek
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZTAPIAMY CZEKOLADĘ
Czekoladę siekamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 8. Następnie zgarniamy ją ze ścianek i roztapiamy – w tym celu zmieniamy ustawienia na gotowanie wg własnych ustawień / czas 4 minuty / temperatura 60°C / obroty 8.
KROK 2: WYPEŁNIAMY PAPILOTKI CZEKOLADĄ
Roztopioną czekoladą smarujemy dno i boki papilotek lub silikonowych foremek. Na dnie każdej z nich warstwa czekolady powinna być troszeczkę grubsza. Resztę czekolady przechowujemy w ciepłym miejscu, aby pozostała dość płynna. Gotowe czekoladowe foremki przekładamy do lodówki, aby stężały.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY NADZIENIE ORZECHOWE
Erytrol przesypujemy do pojemnika miksującego i rozdrabniamy go na puder, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 10. Następnie do pojemnika dodajemy masło orzechowe i sól i składniki mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 6.
KROK 4: NADZIEWAMY CZEKOLADKI
Czekoladowe foremki wyjmujemy z lodówki. Następnie nadziewamy je masą orzechową, wyrównujemy jej powierzchnię i całość zalewamy pozostałą czekoladą, której powierzchnię także wyrównujemy. Gotowe czekoladki ponownie chłodzimy przez chwilę w lodówce, aby czekolada stężała.
Zobacz podobne
przepisy
Czekoladowe nicecream
Banany, awokado, kakao i syrop klonowy – to połączenie tworzy świetną przekąskę, która doskonale sprawdzi się kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Nadziewane daktyle w czekoladzie
W pełni naturalna, słodka i wegańska przekąska. Idealnie sprawdzi się podczas pikniku lub na imprezie.
Brownie z czekoladowymi kulkami
Łatwy przepis na pyszne brownie z dodatkiem czekoladowych kulek, które dodają mu chrupkości. Spróbuj tego chrupiącego połączenia!
Czekoladowe tiramisu z truskawkami
Ciekawa odmiana dla klasycznego tiramisu, czyli wersja z kremem czekoladowym i świeżymi truskawkami. To pyszna wersja tego deseru, która trafi w gusta wielu osób!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śledź w boczku z prażoną cebulką z rodzynkami
- Indyczka faszerowana piernikiem
- Jak przygotować sos holenderski?
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Pikantne curry z kurczakiem i ciecierzycą
- Ciasto czekoladowo-dyniowe
- Zupa z zielonych szparagów z ziemniaczaną słomą
- Łosoś spalony sianem z salsą z papryki
- BIGOS W 25 MINUT
- Kiszona sałatka z warzyw na ostro
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Syrop z szypułek truskawek
- Sałatka z szynką szwarcwaldzką
- Klasyczna sałatka z mozzarellą
- Szybkie ciasto w 20 minut
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)