Brownie z czekoladowymi kulkami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • formę o wymiarach 20 x 20 cm
  • papier do pieczenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: ŁĄCZYMY SUCHE I MOKRE SKŁADNIKI

W jednej misce mieszamy suche składniki: cukier, mąkę, kakao i szczyptę soli.

W drugiej misce mieszamy mokre składniki: jajka, olej i mleko. Suchą mieszankę wsypujemy do mokrej i mieszamy (tylko do połączenia składników). Dodajemy połowę Choco Kulek i całość szybko mieszamy.

KROK 2: PIECZEMY BROWNIE

Formę do pieczenia wykładamy papierem. Gotową masę przekładamy do przygotowanej formy i posypujemy pozostałymi kulkami śniadaniowymi. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 40 minut. Następnie wyjmujemy i studzimy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Marta Marta
    754 dni temu
    Czy tutaj idzie tylko 90g mąki ? A aż 300g cukru?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    698 dni temu
    Tak, to standardowy przepis na brownie, nic odkrywczego. Ciasto na brownie musi być wilgotne i wręcz się "ciągnąć" taki efekt uzyskujemy za pomocą cukru.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!