![Brownie z czekoladowymi kulkami Brownie z czekoladowymi kulkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/86ec9074d51b-990e8f6c7f3e-kw36-kinga-paruzel-Brownie-z-czekoladowymi-kulkami-1250x704.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- formę o wymiarach 20 x 20 cm
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY SUCHE I MOKRE SKŁADNIKI
W jednej misce mieszamy suche składniki: cukier, mąkę, kakao i szczyptę soli.
W drugiej misce mieszamy mokre składniki: jajka, olej i mleko. Suchą mieszankę wsypujemy do mokrej i mieszamy (tylko do połączenia składników). Dodajemy połowę Choco Kulek i całość szybko mieszamy.
KROK 2: PIECZEMY BROWNIE
Formę do pieczenia wykładamy papierem. Gotową masę przekładamy do przygotowanej formy i posypujemy pozostałymi kulkami śniadaniowymi. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 40 minut. Następnie wyjmujemy i studzimy.
Zobacz podobne
przepisy
Przepis na brownie z orzechami
Klasyczne ciasto inspirowane kuchnią Ameryki, przygotowane z czekolady deserowej, masła, cukru i mąki z dodatkiem chrupiących orzechów.
![Przepis na brownie z orzechami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7395ec10cbf8-224d278e98-BROWNIE_KW_05_13753_S30486_960x540.webp)
Brownie z espresso i wiśnią
Szukasz pomysłu na domowy deser? Zobacz, jak przygotować pyszne czekoladowe ciasto z dodatkiem espresso i wiśni.
![Brownie z espresso i wiśnią](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/9a6d17954d13-b3e72978093d-Espresso-Cherry-Brownies.webp)
Brownie kokosowe
Paweł nieco odszedł od klasyki i przygotował brownie z dodatkiem masy kokosowej!
![Brownie kokosowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f9a8724ab6bb-00298ca78f3c-KW8_PaweL-Malecki-ÔÇô-brownie--25269_180209_LU_39823_RGB_OK.webp)
Proste wegańskie brownie z malinami
Niezwykle prosty przepis na w pełni wegańskie brownie z malinami! Spróbuj, a zostanie ono Twoim ulubionym brownie!
![Proste wegańskie brownie z malinami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5cf7cbecf353-b84adfadc439-kw30-kinga-paruzel-proste-weganskie-brownie-z-malinami-1243x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tartaletka z jabłkami
- Łosoś z glazurowanym buraczkiem i chrzanowym purée
- Grillowany łosoś z masłem ziołowym
- Kurczak pieczony w całości
- Smażone krążki cebuli w cieście piwnym
- Lody truskawkowe z bazylią
- Brownie z buraków
- Wegański sernik na korzennym spodzie
- Wegańskie brownie z fasoli
- Tatar wołowy
- Brownie z malinami
- Torcik czekoladowy z musem jabłkowo-marchwiowym
- Leniwe pierogi
- Marynowane rzodkiewki i sałatka ziemniaczana
- Proste wegańskie brownie z malinami
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkowym ceviche
- Greckie pierożki z serem graviera
- Bruschetta z pomidorami
- Batony bez pieczenia idealne po treningu
- Gulasz z kaczych żołądków
- Kanapki z grilla ze schabem i szparagami
- Gryczanka i muffiny bananowe – lunchbox na słodko
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Pizza na spodzie z brokułów z burakiem i kozim serem
- Sałatka ze śledziem, selerem i jabłkiem
- Piłkarskie ciasteczka cake pops z espresso
- PASTA Z PIECZONEGO DORSZA
- Pasta z buraczka i rzodkiewek
- Muffinki brownie
- Ryż na mleku z jabłkiem
Komentarze (2)
624 dni temu
Czy tutaj idzie tylko 90g mąki ? A aż 300g cukru?
odpowiedz
568 dni temu
Tak, to standardowy przepis na brownie, nic odkrywczego. Ciasto na brownie musi być wilgotne i wręcz się "ciągnąć" taki efekt uzyskujemy za pomocą cukru.