
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- formę o wymiarach 20 x 20 cm
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY SUCHE I MOKRE SKŁADNIKI
W jednej misce mieszamy suche składniki: cukier, mąkę, kakao i szczyptę soli.
W drugiej misce mieszamy mokre składniki: jajka, olej i mleko. Suchą mieszankę wsypujemy do mokrej i mieszamy (tylko do połączenia składników). Dodajemy połowę Choco Kulek i całość szybko mieszamy.
KROK 2: PIECZEMY BROWNIE
Formę do pieczenia wykładamy papierem. Gotową masę przekładamy do przygotowanej formy i posypujemy pozostałymi kulkami śniadaniowymi. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 40 minut. Następnie wyjmujemy i studzimy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto marchewkowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Śledź w oleju
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Guacamole
- Domek z piernika
- Mini burgery
- Spaghetti carbonara
- Boczek pieczony
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Kutia
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Piernik świąteczny
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Burek ze szpinakiem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
1075 dni temu
Czy tutaj idzie tylko 90g mąki ? A aż 300g cukru?
Odpowiedz
1019 dni temu
Tak, to standardowy przepis na brownie, nic odkrywczego. Ciasto na brownie musi być wilgotne i wręcz się "ciągnąć" taki efekt uzyskujemy za pomocą cukru.