Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- formę o wymiarach 20 x 20 cm
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY SUCHE I MOKRE SKŁADNIKI
W jednej misce mieszamy suche składniki: cukier, mąkę, kakao i szczyptę soli.
W drugiej misce mieszamy mokre składniki: jajka, olej i mleko. Suchą mieszankę wsypujemy do mokrej i mieszamy (tylko do połączenia składników). Dodajemy połowę Choco Kulek i całość szybko mieszamy.
KROK 2: PIECZEMY BROWNIE
Formę do pieczenia wykładamy papierem. Gotową masę przekładamy do przygotowanej formy i posypujemy pozostałymi kulkami śniadaniowymi. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 40 minut. Następnie wyjmujemy i studzimy.
Zobacz podobne
przepisy
Przepis na brownie z orzechami
Klasyczne ciasto inspirowane kuchnią Ameryki, przygotowane z czekolady deserowej, masła, cukru i mąki z dodatkiem chrupiących orzechów.
Brownie z espresso i wiśnią
Szukasz pomysłu na domowy deser? Zobacz, jak przygotować pyszne czekoladowe ciasto z dodatkiem espresso i wiśni.
Brownie kokosowe
Paweł nieco odszedł od klasyki i przygotował brownie z dodatkiem masy kokosowej!
Proste wegańskie brownie z malinami
Niezwykle prosty przepis na w pełni wegańskie brownie z malinami! Spróbuj, a zostanie ono Twoim ulubionym brownie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wegańska ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto na pierogi
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Wigilijny makowiec
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Piernik staropolski
- Ciasto marchewkowe
- Sernik piernikowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
754 dni temu
Czy tutaj idzie tylko 90g mąki ? A aż 300g cukru?
odpowiedz
698 dni temu
Tak, to standardowy przepis na brownie, nic odkrywczego. Ciasto na brownie musi być wilgotne i wręcz się "ciągnąć" taki efekt uzyskujemy za pomocą cukru.