
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- sitko o drobnych oczkach
- papier do pieczenia
- blachę do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY SIEMIĘ LNIANE Z KAWĄ
Siemię lniane zalewamy kawą espresso. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut, aż zgęstnieje.
KROK 2: ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ
W kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej rozpuszczamy czekoladę pokruszoną na kawałki. Po rozpuszczeniu odstawiamy.
KROK 3: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI
Olej kokosowy i cukier łączymy w dużej misce. Dodajemy kawę połączoną z siemieniem lnianym i rozpuszczoną czekoladę. Całość dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa.
KROK 4: DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI
Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, solą i kakao do mokrej masy i mieszamy, aż składniki się połączą.
KROK 5: PIECZEMY BROWNIE
Masę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny. Pieczemy ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
Po upieczeniu wyjmujemy i odstawiamy do ostudzenia, a następnie kroimy na 12 kawałków.
Zobacz podobne przepisy
Zobacz przepisy na lato
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kotlety siekane z kurczaka
- Rwany chlebek ziołowy
- Kurczak po wietnamsku
- Deser z tapioką
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Chlebek bananowy
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Tort lodowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Spaghetti carbonara
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (13)
1098 dni temu
Cudowny przepis:-) dodaję jeszcze szczyptę chili i zmodyfikowałam ilość cukru: 1 łyżka trzcinowego(15g)+ erytrytol(65g) Często wracam do tego cista. Pyszności
Odpowiedz
1447 dni temu
Jeśli w przepisie jest czekolada to niestety nie jest wegańskie
Odpowiedz
1446 dni temu
W przepisie została użyta gorzka czekolada z dodatkiem kakao :) Dziękujemy jednak za czujność - istotnie chcąc zachować to brownie w pełni wegańskim, tak jak w przepisie Kingi, należy wybrać odpowiednią czekoladę ;)
1442 dni temu
Ja mieszkam w UK i nie mam problemu ze zdobyciem wegańskiej czekolady
1380 dni temu
Nie każda czekolada ma w składzie mleko ;) Np. gorzka nie ma mleka.
1309 dni temu
gorzka czekolada jest wegańska z więc przepis jest wegański, pozdrawiam
1118 dni temu
gorzka czekolada jest zwykle wegańska
1450 dni temu
Czy ciasto można zrobić bezglutenu? A jak tak to jaka powinna być mąka.
Odpowiedz
1449 dni temu
Jak najbardziej ciasto można zrobić w wersji bezglutenowej :) Najlepiej sprawdzi się mąka gryczana lub jaglana.
1455 dni temu
Witam.Czy ciasto ma mieć gęsta konsystencję?
Odpowiedz
1455 dni temu
Tak, ciasto po połączeniu wszystkich składników i wyrobieniu powinno mieć gęstą, zwartą konsystencję.
1504 dni temu
Jaką mąką/mieszanką bezglutenową i w jakiej ilości można zastąpić mąkę pszenną?
Odpowiedz
1504 dni temu
Proponujemy mąkę ryżową, gryczaną lub migdałową, która nada dodatkowo migdałowego posmaku :)
zobacz wszystkie