Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • formę o średnicy 18-20 cm
  • mikser
  • blaszkę
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C

Krok 1: Podpiekamy orzechy

Podpiekamy orzechy

Orzechy rozkładamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C na 8-10 minut. Wystudzone orzechy miksujemy razem z cukrem pudrem (nie na bardzo miałką mączkę, mogą być kawałki wielkości 2-3 mm). Do zmiksowanych orzechów dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy na dno formy wyłożonej folią spożywczą, równomiernie rozsmarowujemy. Wstawiamy do lodówki.

 

Krok 2: Smażymy owoce

Smażymy owoce

Owoce przekładamy na patelnię, dodajemy syrop i smażymy do momentu, aż owoce całkowicie się rozpadną, a konsystencja będzie gęsta.

 

 

Krok 3: Wykładamy masę serową na spód

Wykładamy masę serową na spód

W malakserze umieszczamy tofu, olej kokosowy i jeszcze ciepłą konfiturę z owoców lasu. Miksujemy na gładką masę. Gotową masę przekładamy na spód orzechowy, wyrównujemy wierzch sernika i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc (minimum 10 godzin). Gotowy sernik ostrożnie wyjmujemy z formy. Na wierzchu rozsmarowujemy pozostałą konfiturę z owoców lasu i dekorujemy świeżymi owocami.


 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (9)

Avatar
  • Karola Karola
    521 dni temu
    czy zamiast wersji wegańskiej z tofu można dodać biały ser?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    521 dni temu
    Możesz spróbować wprowadzić taką zmianę - daj nam znać, jak wyszło! :)
  • Gość Gość
    524 dni temu
    Na pewno wypróbuję :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    525 dni temu
    Lild sie robi super! Ciesze się ze jest mnóstwo wege produktów i jeszcze zaczynaja pojawiać sie weganskie przepisy! Moj ulubiony market!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    525 dni temu
    To prawda jest coraz lepiej nie tylko z wege ale i ze zdrową żywnością! Czekam na więcej produktow bezglutenowych, bezcukrowych, make orkiszową, ksylitol i będzie super😀
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    524 dni temu
    Bardzo dziękujemy za miłe słowa i cieszymy się, że wychodzimy naprzeciw Waszym oczekiwaniom :)
  • Gość Gość
    526 dni temu
    Czym można zmienić tofu?ciasto wygląda pysznie i nie zależy mi na tym żeby było weganskie:)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    525 dni temu
    twarogiem :D :D :D
  • inna inna
    527 dni temu
    Wygląda (to)fu!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram