Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę o średnicy 18-20 cm
- mikser
- blaszkę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C
Krok 1: Podpiekamy orzechy
Orzechy rozkładamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C na 8-10 minut. Wystudzone orzechy miksujemy razem z cukrem pudrem (nie na bardzo miałką mączkę, mogą być kawałki wielkości 2-3 mm). Do zmiksowanych orzechów dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy na dno formy wyłożonej folią spożywczą, równomiernie rozsmarowujemy. Wstawiamy do lodówki.
Krok 2: Smażymy owoce
Owoce przekładamy na patelnię, dodajemy syrop i smażymy do momentu, aż owoce całkowicie się rozpadną, a konsystencja będzie gęsta.
Krok 3: Wykładamy masę serową na spód
W malakserze umieszczamy tofu, olej kokosowy i jeszcze ciepłą konfiturę z owoców lasu. Miksujemy na gładką masę. Gotową masę przekładamy na spód orzechowy, wyrównujemy wierzch sernika i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc (minimum 10 godzin). Gotowy sernik ostrożnie wyjmujemy z formy. Na wierzchu rozsmarowujemy pozostałą konfiturę z owoców lasu i dekorujemy świeżymi owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Wegański sernik na korzennym spodzie
Sernik na spodzie z kaszy gryczanej? Takie przepisy tylko u Kingi Paruzel! Spróbuj tego pysznego połączenia!
Grillowane tofu na bagietce z ziarnami
Tofu na bagietce to wyśmienite połączenie i smaczna przekąska. Spróbuj koniecznie!
Pancakes szpinakowe z owocami i syropem
Zobacz, jak ze szpinaku, mleka sojowego, płatków owsianych i kilku innych dodatków powstają wegańskie pancakes! Przygotuj je razem z Kingą Paruzel.
Wegańskie tofumisu
Biszkopt bez dodatku jajek, tofu i olej kokosowy. Z tych składników przygotujesz pyszne, słodkie, a przede wszystkim wegańskie – tiramisu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik na zimno
- Czeskie ciasteczka "zlepianki"
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Hiszpańskie ciasto drożdżowe z konfiturą z pomarańczy
- Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola
- Sernik dyniowy na korzennym spodzie
- Nalewki z owoców
- Czekoladowy tort z bitą śmietaną i owocami
- Sernik chałwowy
- Lody domowe w dwóch smakach
- Sernik z marakują
- Wegański makowiec w polewie czekoladowej
- Burgery z tofu
- Faszerowane bataty
- Makaron z pesto z bobu
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Szaszłyki z warzywami i ananasem
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- DESER SZAMPAŃSKI
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Ciasto na pizzę we włoskim stylu
- Grillowane warzywa z kurczakiem i pomysły na jadłospis
- Babka z niespodzianką
- Kurczak z farszem z żytniego chleba i rozmarynem
- Alpejskie ciasto z owocami lasu i bezą
- Pikantne chipsy z buraka z musem z fasoli
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
2744 dni temu
czy zamiast wersji wegańskiej z tofu można dodać biały ser?
odpowiedz
2743 dni temu
Możesz spróbować wprowadzić taką zmianę - daj nam znać, jak wyszło! :)
2746 dni temu
Na pewno wypróbuję :)
odpowiedz
2748 dni temu
Lild sie robi super! Ciesze się ze jest mnóstwo wege produktów i jeszcze zaczynaja pojawiać sie weganskie przepisy! Moj ulubiony market!
odpowiedz
2747 dni temu
To prawda jest coraz lepiej nie tylko z wege ale i ze zdrową żywnością! Czekam na więcej produktow bezglutenowych, bezcukrowych, make orkiszową, ksylitol i będzie super😀
2747 dni temu
Bardzo dziękujemy za miłe słowa i cieszymy się, że wychodzimy naprzeciw Waszym oczekiwaniom :)
2748 dni temu
Czym można zmienić tofu?ciasto wygląda pysznie i nie zależy mi na tym żeby było weganskie:)
odpowiedz
2748 dni temu
twarogiem :D :D :D
2750 dni temu
Wygląda (to)fu!
odpowiedz