Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- papier do pieczenia
- blachę do pieczenia o wymiarach ok. 18 x 22 cm
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Zaparz espresso i odstaw do wystygnięcia.
KROK 1: ROZTAPIAMY CZEKOLADĘ
Czekoladę siekamy. 1 łyżkę wiśni grubo siekamy i odstawiamy. 250 g czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej wraz z pokrojonym w kostkę masłem, a następnie studzimy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Jajka, żółtko, cukier oraz sól łączymy i miksujemy tak długo, aż powstanie kremowa masa (do momentu, aż cukier się rozpuści). Dodajemy masę czekoladową i ponownie mieszamy. Pozostałe wiśnie łączymy z mąką i proszkiem do pieczenia, dodajemy do espresso i krótko mieszamy. Dosypujemy 100 g posiekanej czekolady i wszystko delikatnie mieszamy.
KROK 3: PIECZEMY BROWNIE
Ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez ok. 30 minut, aż wierzch będzie chrupiący, a wnętrze jeszcze trochę miękkie. Brownie studzimy w formie.
KROK 4: OZDABIAMY ROZPUSZCZONĄ CZEKOLADĄ
Pozostałą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i za pomocą łyżki polewamy nią ciasto, tworząc paski. Posypujemy posiekanymi wiśniami i pozostawiamy do wyschnięcia. Kroimy w kostkę.
Zobacz podobne
przepisy
Przepis na brownie z orzechami
Klasyczne ciasto inspirowane kuchnią Ameryki, przygotowane z czekolady deserowej, masła, cukru i mąki z dodatkiem chrupiących orzechów.
Brownie z bitą śmietaną i cytrusami
Aksamitne ciasto czekoladowe z masą śmietanową i grejpfrutami - doskonała fuzja smaków.
Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
Wypróbuj przepis na deser z oryginalnym połączeniem czekolady, boczku i curry.
Brownie z buraków
Słodko i z czekoladą? Tak! Spróbuj brownie z buraków z kokosową posypką!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta Cytrynowa
- Placki ziemniaczane z ciecierzycą z sałatką z pomidorów
- Pudding ryżowy z kardamonem i sałatką z mango
- Chleb z suszonymi wiśniami
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
- Hot dog
- Czekoladowy tort wegański z domowym kremem orzechowym
- Puszyste pianki w czekoladzie
- Naleśniki z pstrągiem i gruszką
- Czekoladowy placek ze śliwkami
- Żurek z makaronem
- Koreczki ze schabem w boczku
- Czekoladowe babeczki z kubka
- Wegańskie lody czekoladowe z awokado
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Pasztet z soczewicy
- Koncentrat bulionu warzywnego
- Pieczona szynka z piersi indyka
- Kokosowy sernik na bezglutenowym spodzie
- Owsianka z tartym jabłkiem i suszonymi śliwkami
- Ryż zapiekany z jabłkami i bezą
- Francuskie ptysie serowe
- 3 sposoby na ziemniaki
- Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry
- Wegańskie pralinki orzechowe z czekoladą
- Gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami
- Kolorowe donuty
- Włoskie ciastka z migdałami i konfiturą brzoskwiniową
- Sylwestrowy deser czekoladowy z owocami lasu
- Pączki z jabłkami i żurawiną
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1497 dni temu
Przepyszny! Jedynie polecam dodać mniej cukru, dałam 75 gr. i brownie jest bardzo słodki.
odpowiedz