Nadziewane daktyle w czekoladzie

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

Krok 1: Nadziewamy daktyle

Każdego daktyla ostrożnie nacinamy i usuwamy pestkę. W miejsce pestki nakładamy odrobinę pasty tahini i wkładamy migdał. Tak przygotowane daktyle wkładamy do zamrażarki na ok. 15 minut.

Krok 2: Dekorujemy daktyle

Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Schłodzone daktyle zanurzamy w czekoladzie i przekładamy na papier do pieczenia. Słodkie przekąski podajemy, kiedy czekolada stwardnieje.

WSKAZÓWKA! Jeśli chcemy, aby gotowe nadziewane daktyle prezentowały się jeszcze piękniej, możemy udekorować je posiekanymi orzechami, liofilizowanymi owocami lub skórką pomarańczy. Ważne jednak, abyśmy zrobili to, zanim czekolada całkowicie wystygnie.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    377 dni temu
    po jakim czasie czekolada powinna strwadnieć ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    372 dni temu
    Wszystko zależy od temperatury otoczenia, w temperaturze pokojowej czekolada powinna stwardnieć w ciągu ok. 30 minut, w lodówce nastąpi to szybciej, nawet po 10-15 minutach.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!