Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
Krok 1: Nadziewamy daktyle
Każdego daktyla ostrożnie nacinamy i usuwamy pestkę. W miejsce pestki nakładamy odrobinę pasty tahini i wkładamy migdał. Tak przygotowane daktyle wkładamy do zamrażarki na ok. 15 minut.
Krok 2: Dekorujemy daktyle
Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Schłodzone daktyle zanurzamy w czekoladzie i przekładamy na papier do pieczenia. Słodkie przekąski podajemy, kiedy czekolada stwardnieje.
WSKAZÓWKA! Jeśli chcemy, aby gotowe nadziewane daktyle prezentowały się jeszcze piękniej, możemy udekorować je posiekanymi orzechami, liofilizowanymi owocami lub skórką pomarańczy. Ważne jednak, abyśmy zrobili to, zanim czekolada całkowicie wystygnie.
Zobacz podobne
przepisy
Guacamole
Przygotuj guacamole – najpopularniejszy dip w stylu meksykańskim! Doskonały do tortilli czy nachosów!
Minitortille cynamonowe z 2 słodkimi sosami
Idealna przekąska na wieczory filmowe, czyli bardzo cynamonowe rollsy, które w prosty sposób przygotujesz z tortilli. Podaj je z dwoma sosami i ciesz się słodką przekąską!
Antipasti
Szybkie do przyrządzenia i gotowane na parze przystawki antipasti we włoskim stylu. Te pyszne warzywa zaostrzą apetyt każdego gościa.
Kulki mocy z miechunką
Słodko-gorzkie kulki kokosowe z miechunką to idealna przekąska o każdej porze! Są proste w przygotowaniu i pyszne! Musisz ich spróbować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną
- Drożdżowe paluchy z serem – przepis
- Warstwowa sałatka z kurczakiem
- Domowa kostka rosołowa
- Quesadilla ze szpinakiem i serem halloumi oraz pikantnym sosem
- Rolada bakaliowa
- Jogurt
- Clafoutis z czereśniami
- Onigiri z tuńczykiem i słodkim sosem chili
- Kuleczki energetyczne
- Cytrynowy sernik w słoiku
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- PASTA Z KOZIEGO SERA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Sushi z banana
- Pretzel dog
- Obiad jednoblaszkowy z tofu
- Jednogarnkowy kociołek z kiełbasą i cukinią
- Wegańska kapusta faszerowana
- Chlebek z awokado
- Roladki z tortilli z guacamole i kabanosami
- Proteinowy deser z ciasteczkami cantuccini
- Sałatka warstwowa z szynką
- Pieczone frytki warzywne z dipem curry
- Wielkanocne gniazdka czekoladowe
- Vol-au-vent (korpusy z ciasta francuskiego) z ubijaną fetą
- Nadziewane marchewki z ciasta francuskiego
- Crostini z mango i awokado
- DALGONA COFFEE Z MALINAMI
- Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
- Jajka w chmurkach
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
585 dni temu
po jakim czasie czekolada powinna strwadnieć ?
odpowiedz
581 dni temu
Wszystko zależy od temperatury otoczenia, w temperaturze pokojowej czekolada powinna stwardnieć w ciągu ok. 30 minut, w lodówce nastąpi to szybciej, nawet po 10-15 minutach.