Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- mikser
- 4 ozdobne szklanki lub pucharki
Przygotuj wcześniej:
Makaroniki pokrusz na kawałki i odstaw na czas przygotowywania deseru.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY OWOCE
Mango kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do niego maliny i truskawki. Owoce skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny i oprószamy cukrem. Składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut, aby wchłonęły sok i nabrały słodyczy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM
W dużej misce ubijamy śmietankę z mascarpone, cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Gotowy krem powinien być gładki i dość gęsty.
KROK 3: SKŁADAMY DESERY
W szklankach lub pucharkach układamy kolejno pokruszone makaroniki, owoce i krem. Powtarzamy te czynności, aż naczynia będą pełne.
KROK 4: DEKORUJEMY I SCHŁADZAMY DESERY
Każdą porcję dekorujemy listkami świeżej mięty i dodatkowym makaronikiem. Następnie przekładamy je do lodówki na min. 1 godzinę, aby się schłodziły. Trifle podajemy dobrze schłodzone.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sałatka gyros
- Kutia
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba z piekarnika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Piernik świąteczny
- Przekąski sylwestrowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Guacamole
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)