
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wysokie, szklane naczynie
- robot kuchenny
Przygotuj wcześniej:
Śmietanę przechowuj w lodówce, aby w momencie użycia była bardzo mocno schłodzona.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY GALARETKI Z TRUSKAWKAMI
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i ją studzimy. Truskawki pozbawiamy szypułek, przekrawamy na pół i przekładamy do wysokiego naczynia. Owoce zalewamy tężejącą galaretką i przekładamy do lodówki na min. 2 godziny.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM ŚMIETANOWY
Zimną śmietanę, cukier puder i ekstrakt waniliowy dodajemy do miski. Delikatnie ubijamy, aż masa będzie puszysta, ale nie sztywna. Następnie dodajemy mascarpone i ponownie ubijamy, aż krem stanie się gęsty i dość sztywny.
KROK 3: PODAJEMY DESER
Na galaretkę wykładamy krem i całość dekorujemy makaronikami. Deser podajemy od razu, aby ciastka nie zmiękły.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Jajka na miękko
- Makówki śląskie
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sernik pistacjowy
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Klasyczna sałatka grecka
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Śledzie po kaszubsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Świąteczne pierniczki
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Uszka z grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Nuggetsy z kurczaka
- Makowiec japoński
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)