Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wysokie, szklane naczynie
- robot kuchenny
Przygotuj wcześniej:
Śmietanę przechowuj w lodówce, aby w momencie użycia była bardzo mocno schłodzona.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY GALARETKI Z TRUSKAWKAMI
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i ją studzimy. Truskawki pozbawiamy szypułek, przekrawamy na pół i przekładamy do wysokiego naczynia. Owoce zalewamy tężejącą galaretką i przekładamy do lodówki na min. 2 godziny.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM ŚMIETANOWY
Zimną śmietanę, cukier puder i ekstrakt waniliowy dodajemy do miski. Delikatnie ubijamy, aż masa będzie puszysta, ale nie sztywna. Następnie dodajemy mascarpone i ponownie ubijamy, aż krem stanie się gęsty i dość sztywny.
KROK 3: PODAJEMY DESER
Na galaretkę wykładamy krem i całość dekorujemy makaronikami. Deser podajemy od razu, aby ciastka nie zmiękły.
Zobacz podobne
przepisy
Deser czekoladowo-kawowy z gorącymi malinami
Chrupiące ciasto faworkowe, intensywny mus czekoladowo-kawowy oraz gorące maliny - idealny deser na chłodne dni.
Deser owocowy z płatkami owsianymi
Ulubione owoce, chrupiące płatki crunchy i jogurt naturalny – prosty sposób na szybki, smaczny i lekki deser dla każdego.
Deser jogurtowo-truskawkowy
Lekki deser na bazie gęstego jogurtu naturalnego i owoców. Smakuje wybornie, a jego przygotowanie zajmuje tylko chwilę!
Deser śliwkowo-czekoladowy
Taki deser podbije serca gości! Śliwkowo-czekoladowa kompozycja urzeka nie tylko wyglądem, ale i wyjątkowym smakiem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kutia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wigilijny makowiec
- Piernik staropolski
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba po japońsku
- Błyskawiczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Śledzie po kaszubsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)