Trifle truskawkowy z makaronikami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • wysokie, szklane naczynie
  • robot kuchenny

Przygotuj wcześniej:

Śmietanę przechowuj w lodówce, aby w momencie użycia była bardzo mocno schłodzona.

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY GALARETKI Z TRUSKAWKAMI

Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i ją studzimy. Truskawki pozbawiamy szypułek, przekrawamy na pół i przekładamy do wysokiego naczynia. Owoce zalewamy tężejącą galaretką i przekładamy do lodówki na min. 2 godziny.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM ŚMIETANOWY

Zimną śmietanę, cukier puder i ekstrakt waniliowy dodajemy do miski. Delikatnie ubijamy, aż masa będzie puszysta, ale nie sztywna. Następnie dodajemy mascarpone i ponownie ubijamy, aż krem stanie się gęsty i dość sztywny.

KROK 3: PODAJEMY DESER

Na galaretkę wykładamy krem i całość dekorujemy makaronikami. Deser podajemy od razu, aby ciastka nie zmiękły.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!