Desery
Przepyszne desery z chia – sprawdź nasze przepisy
Spośród całej gamy deserów warto polecić w szczególności te, które w swym składzie zawierają nasiona chia. Desery z chia, w tym również desery lodowe, są nie tylko pożywną, ale przede wszystkim wartościową propozycją podwieczorku. Nic więc dziwnego, że niektórzy zaliczają je do grupy deserów fit. Sprawdźcie, jakie desery z nasionami chia proponuje Kuchnia Lidla.
Desery – przepisy:
Zazwyczaj desery podawane są w pucharkach, jednak coraz częściej serwuje się je w różnego rodzaju słoiczkach. Z Kuchnią Lidla możecie poznać nie jeden, a nawet 3 sposoby na desery w słoikach. Sprawdźcie!
Desery fit – jedz smacznie!
Desery są wprost stworzone do tego, aby być fit, bo można je bardzo łatwo i szybko „odchudzić”. Odpowiednia kompozycja składników pozwoli uzyskać dietetyczne desery i to najczęściej bez pieczenia! W Kuchni Lidla znajdziecie m.in. lekkie przepisy na pyszne desery z kaszy jaglanej i mleka kokosowego. Oto i one.
Desery – przepisy:
A jeśli nie macie pod ręką kaszy, to równie dobrze możecie ją zastąpić innym produktem, przyrządzając np. desery z kaszy manny.
Jak zrobić deser lodowy – domowe przepisy na wyśmienite desery
Deser, zwłaszcza w porze letniej, bywa przygotowywany głównie dla ochłody. W tym przypadku idealne są desery lodowe, najlepiej z dodatkiem lodów sporządzonych wg domowej receptury. Desery serwowane na zimno estetycznie prezentują się w pucharkach. Najsmaczniejsze desery z lodami to desery owocowe, których wykonanie jest tak proste, że wiele z nich mogą z pomocą dorosłych zrobić nawet dzieci. Desery z jabłek, gruszek czy innych owoców, w szczególności sezonowych, cieszą się dużą popularnością. Jeśli więc poszukujecie inspiracji i wskazówek, jak zrobić pyszne desery lodowe, to spójrzcie na kilka propozycji, które przygotowała Kuchnia Lidla. Wśród nich znajdziecie również pomysły na desery dla dzieci.
Desery – przepisy:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Lody waniliowo-malinowo-kokosowe
Podkręć smak lodów waniliowych malinami i kokosem. To naprawdę proste. I jakie pyszne! Sprawdź sam!

Marakuja curd
Marakuja Curd to fantastyczny dodatek do deserów, babeczek i kruchych tart. Jego egzotyczny smak sprawia, że słodkości nabierają wyjątkowego charakteru.

Lodowe babeczki
Babeczki czekoladowe wypełnione lodami, to połączenie, które zasmakuje małym i dużym miłośnikom słodyczy. Sprawdź jak łatwo przygotować lodowe babeczki!

Deser lodowy z owocami
Połączenie lodów z sezonowymi owocami, to przepis na prosty i smakowity deser, który zrobisz w 10 minut. Dasz się skusić?

Wielkanocne cake pops: ciastka na patyku
Przypominają lody, ale pod warstwą czekolady skrywają niespodziankę: ciasteczkowe nadzienie, które rozpływa się w ustach. Niech cake pops Pawła będą ozdobą Twojego wielkanocnego stołu!

Affogato z lodami pistacjowymi i karmelem
Prosty i szybki przepis Kingi na deser kawowy, wykonany z mocno zaparzonej kawy, lodów pistacjowych i solonego karmelu. Spróbuj tego niesamowitego połączenia!

Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
Chrupiąca beza, truskawki i śmietana - to połączenie idealne nie tylko na Wielkanoc! Spróbuj i pozwól sobie na chwilę słodkiego zapomnienia

Fondant czekoladowy – lava cake
Ciasteczko wypełnione po brzegi czekoladą? Wypróbuj przepis Kingi na lava cake, czyli fondant czekoladowy, który zachwyci Cię ilością czekolady!

Trufle z batatów
Całkowicie roślinne słodkości, które przygotujesz z batatów, czekolady i daktyli? To musi być przepis Kingi! Sprawdź, jak smakują najlepsze wegańskie trufle.

Gofry brownie z konfiturą pomarańczową
Brownie w postaci gofrów? Oczywiście! Wypróbuj ten wyjątkowy przepis i podaj je z niezwykłą konfiturą z pomarańczy!

Wegański deser czekoladowy z chia
Napoje roślinne to świetna baza do przygotowania pożywnych i pysznych deserów roślinnych. Wykorzystaj napój sojowy, nasiona chia i czekoladę, by zdrowo osłodzić sobie dzień!

Deser buraczano-truskawkowy z sosem wiśniowym i musli
Krem z buraków, truskawek i wiśni to idealna odpowiedź na pożywny deser lub doskonałe śniadanie. Doskonały w dniu przygotowania, ale także na drugi dzień, po nocy spędzonej w lodówce. Podaj go z musli lub innymi ulubionymi dodatkami!
