Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- szklanki do deseru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KREM Z PŁATKAMI
W misce kruszymy płatki kukurydziane, dodajemy do nich krem pistacjowy i mieszamy do połączenia składników.
KROK 2: ROZTAPIAMY CZEKOLADĘ
Czekoladę mleczną roztapiamy w kąpieli wodnej. Następnie delikatnie ją studzimy, aby w momencie użycia nie była gorąca.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DESER
W szklankach układamy kolejno: krem pistacjowy z płatkami kukurydzianymi, roztopioną czekoladę, garść borówek. Powtarzamy czynność, układając drugą taką samą warstwę. Po tym na sam wierzch nakładamy jeszcze warstwę kremu pistacjowego z płatkami kukurydzianymi.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Jajka na miękko
- Makowiec japoński
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Guacamole
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Nuggetsy z kurczaka
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Kutia
- Spaghetti carbonara
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Śledź w oleju
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Makówki śląskie
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Piernik świąteczny
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)