Deser w stylu dubajskim
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • szklanki do deseru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KREM Z PŁATKAMI

W misce kruszymy płatki kukurydziane, dodajemy do nich krem pistacjowy i mieszamy do połączenia składników.

KROK 2: ROZTAPIAMY CZEKOLADĘ

Czekoladę mleczną roztapiamy w kąpieli wodnej. Następnie delikatnie ją studzimy, aby w momencie użycia nie była gorąca.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DESER

W szklankach układamy kolejno: krem pistacjowy z płatkami kukurydzianymi, roztopioną czekoladę, garść borówek. Powtarzamy czynność, układając drugą taką samą warstwę. Po tym na sam wierzch nakładamy jeszcze warstwę kremu pistacjowego z płatkami kukurydzianymi.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!