Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- papierowe kubeczki o pojemności ok. 200-250 ml
- pędzelek
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CZEKOLADOWE DONICZKI
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Następnie pokrywamy nią wnętrze papierowych kubeczków na tyle grubo, aby dokładnie pokryła boki. Wypełnione czekoladą kubeczki chłodzimy w lodówce przez min. 1 godzinę.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY GALARETKĘ
Wszystkie (poza 2 sztukami) truskawki kroimy w niewielką kostkę. Galaretkę zalewamy ciepłą, przegotowaną wodą, dokładnie mieszamy i lekko studzimy. Do przestudzonej, ale nadal płynnej galaretki dodajemy jogurt grecki i pokrojone truskawki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
KROK 3: CHŁODZIMY DESERY
Gotową galaretką wypełniamy schłodzone czekoladowe doniczki. Tak przygotowane desery chłodzimy przez kolejną godzinę w lodówce.
KROK 4: PODAJEMY DESERY
Za pomocą nożyczek delikatnie przecinamy wzdłuż nasze papierowe kubki i zdejmujemy je z doniczek. Na wierzch galaretki kruszymy ciasteczka NEO i przyozdabiamy połówkami truskawek oraz listkiem mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pierniki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Jajka na miękko
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Sałatka gyros
- Domek z piernika
- Burek ze szpinakiem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)