
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- malakser
- słomki
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CZEKOLADĘ
Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
WSKAZÓWKA: Do białej czekolady możemy dodać barwnik spożywczy w swoim ulubionym kolorze.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA CAKE POPSY
Biszkopty rozdrabniamy za pomocą dłoni lub przy pomocy malaksera. Do rozdrobnionych biszkoptów dodajemy ser mascarpone i wszystko zagniatamy. Z powstałej masy formujemy serduszka. Końcówki słomek maczamy w czekoladzie i wbijamy je w serduszka. Tak przygotowane cake popsy wkładamy na około 10-15 minut do zamrażarki.
KROK 3: ZDOBIMY CAKE POPSY
Cake popsy wyciągamy z zamrażarki i maczamy całe serduszko w czekoladzie. Następnie, zdobimy je wedle uznania – posypką cukrową, posypką kolorową lub precelkami. Następnie wkładamy cake popsy jeszcze na co najmniej 1 godzinę do lodówki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Świąteczne pierniczki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Przekąski sylwestrowe
- Boczek pieczony
- Nuggetsy z kurczaka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Domek z piernika
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ryba z piekarnika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Kutia
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Krokiety z mięsem
- Burek ze szpinakiem
- Guacamole
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)