
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CYTRYNY
Cytryny dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Przecinamy je na połówki i wyciskamy sok, który następnie przecedzamy przez sitko, aby usunąć pestki i miąższ.
KROK 2: GOTUJEMY KREM CYTRYNOWY
Do garnka wlewamy śmietankę, dodajemy cukier i zagotowujemy. Następnie, cały czas mieszając, dodajemy sok z cytryn oraz białą czekoladę. Gotujemy na małym ogniu, mieszając do momentu całkowitego rozpuszczenia i połączenia składników.
KROK 3: WYPEŁNIAMY CYTRYNKI
Wydrążone połówki cytryn dokładnie oczyszczamy od wewnątrz. Następnie wypełniamy je przygotowanym kremem cytrynowym. Odstawiamy do ostudzenia, po czym wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
KROK 4: PODAJEMY DESER
Schłodzone cytrynki dekorujemy borówkami oraz listkami mięty i serwujemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Nuggetsy z kurczaka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Uszka z grzybami
- Ryba z piekarnika
- Klasyczna sałatka grecka
- Pieczona ryba po grecku
- Krokiety z mięsem
- Pierniki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Łazanki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Jajka na miękko
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
81 dni temu
Mus nigdy nie zastygł, lepiej dodać żelatynę
Odpowiedz