Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- mały rondel do kąpieli wodnej
- nożyk do nacinania daktyli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy będzie płynna, zdejmujemy z ognia i lekko studzimy.
KROK 2: FASZERUJEMY DAKTYLE
Każdego daktyla nacinamy wzdłuż i usuwamy pestkę. Do środka nakładamy porcję kremu Dubai Style Chocolate – najlepiej za pomocą małej łyżeczki.
KROK 3: DEKORUJEMY DESER
Daktyle polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy posiekanymi pistacjami oraz – opcjonalnie – pokruszonymi liofilizowanymi malinami.
WSKAZÓWKA! Deser najlepiej smakuje na świeżo, jednak możemy przechowywać go w szczelnym pojemniku w lodówce do 5 dni, a w zamrażarce nawet do miesiąca.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Łazanki
- Burek ze szpinakiem
- Klasyczna sałatka grecka
- Krokiety z mięsem
- Śledź w oleju
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Piernik świąteczny
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sernik pistacjowy
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Świąteczne pierniczki
- Spaghetti carbonara
- Jajka na miękko
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Przekąski sylwestrowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)