Daktyle faszerowane kremem dubajskim

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • mały rondel do kąpieli wodnej
  • nożyk do nacinania daktyli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy będzie płynna, zdejmujemy z ognia i lekko studzimy.

KROK 2: FASZERUJEMY DAKTYLE

Każdego daktyla nacinamy wzdłuż i usuwamy pestkę. Do środka nakładamy porcję kremu Dubai Style Chocolate – najlepiej za pomocą małej łyżeczki.

KROK 3: DEKORUJEMY DESER

Daktyle polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy posiekanymi pistacjami oraz – opcjonalnie – pokruszonymi liofilizowanymi malinami.

WSKAZÓWKA! Deser najlepiej smakuje na świeżo, jednak możemy przechowywać go w szczelnym pojemniku w lodówce do 5 dni, a w zamrażarce nawet do miesiąca.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!