
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Nadziewamy daktyle
W daktylach grubszym patyczkiem lub końcówką pędzelka poszerzamy otwory po wydrążonej pestce. Pastę orzechową przekładamy do worka cukierniczego. Daktyle nadziewamy pastą orzechową i wkładamy do lodówki do schłodzenia.
KROK 2: Zanurzamy daktyle w czekoladzie
Czekolady temperujemy. Białą czekoladę, część gorzkiej i mlecznej przelewamy do kornetów. Przygotowujemy kawałek papieru do pieczenia. Za pomocą dwóch widelców zanurzamy daktyle w czekoladzie – mlecznej lub gorzkiej. Daktyle odkładamy na papier do pieczenia.
KROK 3: Dekorujemy
Gotowe pralinki ozdabiamy czekoladą za pomocą kornetów. Pralinki przekładamy do papilotek i wkładamy do ozdobnego pudełka.
Zobacz podobne
przepisy
Czekoladowe ciasto meksykańskie
Intensywnie czekoladowe, wilgotne ciasto z mango i odrobiną papryki rodem z Meksyku! Wypróbuj przepis Pawła już dziś!

Praliny piernikowe z marcepanem
Przepis dla mistrzów cukierniczych wyrobów – praliny marcepanowe o pysznym świątecznym aromacie!

Wegańskie pralinki orzechowe z czekoladą
Poznaj sposób Kingi na wegańskie pralinki z domowego kremu orzechowego, orzechów laskowych w czekoladowej polewie!

Trufle z wróżbą
Chrupiące czekoladki z pysznym nadzieniem i.. wróżbą! Koniecznie wypróbuj przepis Pawła na trufle!

Komentarze (3)
655 dni temu
Dzień dobry, czy takie podłużne papilotki są dostępne u Państwa?
odpowiedz
653 dni temu
Dzień dobry, wszelkie dekoracje cukiernicze oraz inne produkty ułatwiające pieczenie dostępne są w sklepach Lidl akcyjnie-warto więc rozglądać się w ofercie, by znaleźć je w asortymencie :)
1293 dni temu
Przefantastyczny przepis :)))) I szybki i super zdrowy :)))) BARDZO DZIĘKUJĘ :))))
odpowiedz
zobacz wszystkie