zobacz film

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1: Nadziewamy daktyle

W daktylach grubszym patyczkiem lub końcówką pędzelka poszerzamy otwory po wydrążonej pestce. Pastę orzechową przekładamy do worka cukierniczego. Daktyle nadziewamy pastą orzechową i wkładamy do lodówki do schłodzenia.

KROK 2: Zanurzamy daktyle w czekoladzie

Czekolady temperujemy. Białą czekoladę, część gorzkiej i mlecznej przelewamy do kornetów. Przygotowujemy kawałek papieru do pieczenia. Za pomocą dwóch widelców zanurzamy daktyle w czekoladzie – mlecznej lub gorzkiej. Daktyle odkładamy na papier do pieczenia.

 KROK 3: Dekorujemy

Gotowe pralinki ozdabiamy czekoladą za pomocą kornetów. Pralinki przekładamy do papilotek i wkładamy do ozdobnego pudełka.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Inka Inka
    16 dni temu
    Przefantastyczny przepis :)))) I szybki i super zdrowy :)))) BARDZO DZIĘKUJĘ :))))

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram