Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Nadziewamy daktyle
W daktylach grubszym patyczkiem lub końcówką pędzelka poszerzamy otwory po wydrążonej pestce. Pastę orzechową przekładamy do worka cukierniczego. Daktyle nadziewamy pastą orzechową i wkładamy do lodówki do schłodzenia.
KROK 2: Zanurzamy daktyle w czekoladzie
Czekolady temperujemy. Białą czekoladę, część gorzkiej i mlecznej przelewamy do kornetów. Przygotowujemy kawałek papieru do pieczenia. Za pomocą dwóch widelców zanurzamy daktyle w czekoladzie – mlecznej lub gorzkiej. Daktyle odkładamy na papier do pieczenia.
KROK 3: Dekorujemy
Gotowe pralinki ozdabiamy czekoladą za pomocą kornetów. Pralinki przekładamy do papilotek i wkładamy do ozdobnego pudełka.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba po japońsku
- Piernik świąteczny
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Klasyczna sałatka grecka
- Sałatka gyros
- Golonka pieczona po bawarsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Uszka z grzybami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Domek z piernika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Spaghetti carbonara
- Pierniki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Łazanki
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
1524 dni temu
Dzień dobry, czy takie podłużne papilotki są dostępne u Państwa?
Odpowiedz
1522 dni temu
Dzień dobry, wszelkie dekoracje cukiernicze oraz inne produkty ułatwiające pieczenie dostępne są w sklepach Lidl akcyjnie-warto więc rozglądać się w ofercie, by znaleźć je w asortymencie :)
2162 dni temu
Przefantastyczny przepis :)))) I szybki i super zdrowy :)))) BARDZO DZIĘKUJĘ :))))
Odpowiedz