Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Nadziewamy daktyle
W daktylach grubszym patyczkiem lub końcówką pędzelka poszerzamy otwory po wydrążonej pestce. Pastę orzechową przekładamy do worka cukierniczego. Daktyle nadziewamy pastą orzechową i wkładamy do lodówki do schłodzenia.
KROK 2: Zanurzamy daktyle w czekoladzie
Czekolady temperujemy. Białą czekoladę, część gorzkiej i mlecznej przelewamy do kornetów. Przygotowujemy kawałek papieru do pieczenia. Za pomocą dwóch widelców zanurzamy daktyle w czekoladzie – mlecznej lub gorzkiej. Daktyle odkładamy na papier do pieczenia.
KROK 3: Dekorujemy
Gotowe pralinki ozdabiamy czekoladą za pomocą kornetów. Pralinki przekładamy do papilotek i wkładamy do ozdobnego pudełka.
Zobacz podobne
przepisy
Czekoladowe ciasto meksykańskie
Intensywnie czekoladowe, wilgotne ciasto z mango i odrobiną papryki rodem z Meksyku! Wypróbuj przepis Pawła już dziś!
Praliny piernikowe z marcepanem
Przepis dla mistrzów cukierniczych wyrobów – praliny marcepanowe o pysznym świątecznym aromacie!
Wegańskie pralinki orzechowe z czekoladą
Poznaj sposób Kingi na wegańskie pralinki z domowego kremu orzechowego, orzechów laskowych w czekoladowej polewie!
Trufle z wróżbą
Chrupiące czekoladki z pysznym nadzieniem i.. wróżbą! Koniecznie wypróbuj przepis Pawła na trufle!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Trufelki migdałowe
- Orzechowe babeczki
- Chipsy ziemniaczane z solą, tymiankiem i kolorowym pieprzem
- Praliny piernikowe z marcepanem
- Pierogi leniwe z orzechową okrasą
- Pulpety z królika na parze w sosie pomidorowym
- Czekoladowe fondue
- Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
- Trufle dyniowe z białą czekoladą
- Tosty francuskie z karmelizowanymi owocami
- Ciasto à la mars
- Ciasteczka migdałowe z lodami pistacjowymi
- Ekspresowy tort pischinger
- Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Lunchbox z serowymi proziakami
- Pierś kaczki z purée pietruszkowym i sosem mandarynkowym
- Holenderskie frikandele
- Tarta bez pieczenia z czerstwego chleba
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Omlet biszkoptowy z bananami i truskawkami
- Owoce morza w cieście z talarkami i dipem pesto
- Gnocchi alla sorrentina – zapiekane gnocchi z pomidorami
- Marchewkowe ciasto wege i bezglutenowe
- Parzybroda
- DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ
- Batoniki owsiane z 4 składników
- Daktylowe praliny
- Jadalne doniczki z czekolady
- Ciecierzyca po bretońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1170 dni temu
Dzień dobry, czy takie podłużne papilotki są dostępne u Państwa?
odpowiedz
1168 dni temu
Dzień dobry, wszelkie dekoracje cukiernicze oraz inne produkty ułatwiające pieczenie dostępne są w sklepach Lidl akcyjnie-warto więc rozglądać się w ofercie, by znaleźć je w asortymencie :)
1808 dni temu
Przefantastyczny przepis :)))) I szybki i super zdrowy :)))) BARDZO DZIĘKUJĘ :))))
odpowiedz