zobacz film Daktylowe praliny

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: Nadziewamy daktyle

W daktylach grubszym patyczkiem lub końcówką pędzelka poszerzamy otwory po wydrążonej pestce. Pastę orzechową przekładamy do worka cukierniczego. Daktyle nadziewamy pastą orzechową i wkładamy do lodówki do schłodzenia.

KROK 2: Zanurzamy daktyle w czekoladzie

Czekolady temperujemy. Białą czekoladę, część gorzkiej i mlecznej przelewamy do kornetów. Przygotowujemy kawałek papieru do pieczenia. Za pomocą dwóch widelców zanurzamy daktyle w czekoladzie – mlecznej lub gorzkiej. Daktyle odkładamy na papier do pieczenia.

 KROK 3: Dekorujemy

Gotowe pralinki ozdabiamy czekoladą za pomocą kornetów. Pralinki przekładamy do papilotek i wkładamy do ozdobnego pudełka.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    1211 dni temu
    Dzień dobry, czy takie podłużne papilotki są dostępne u Państwa?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1209 dni temu
    Dzień dobry, wszelkie dekoracje cukiernicze oraz inne produkty ułatwiające pieczenie dostępne są w sklepach Lidl akcyjnie-warto więc rozglądać się w ofercie, by znaleźć je w asortymencie :)
  • Inka Inka
    1848 dni temu
    Przefantastyczny przepis :)))) I szybki i super zdrowy :)))) BARDZO DZIĘKUJĘ :))))

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!