
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 4 kokilki do wymiarach 5 x 9 cm
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BUDYŃ
Do garnka wlewamy 200 ml mleka, dodajemy cukier i całość chwilę gotujemy. W tym czasie do miseczki wlewamy 100 ml mleka, wsypujemy budyń i dokładnie mieszamy. Gotową mieszankę przelewamy do garnka z mlekiem i gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając, do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KRUSZONKĘ
Wszystkie składniki na kruszonkę przekładamy do miski. Następnie rozrabiamy je w dłoniach, aż powstanie kruszonka.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY RABARBAR
Rabarbar myjemy i w razie potrzeby obieramy. Następnie kroimy go na kawałki o grubości ok. 1 cm i mieszamy z cukrem. Tak przygotowany rabarbar przekładamy do kokilek.
KROK 4: PIECZEMY DESERY
Na rabarbar przekładamy równe porcje budyniu waniliowego. Następnie zawartość każdej kokilki oprószamy kruszonką. Tak przygotowane desery pieczemy przez ok. 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Zobacz podobne
przepisy
Jabłkowy pudding z twarożkiem
Kremowy deser, który uwielbiają nie tylko dzieci. Zawarte w nim owoce dostarczają witamin, a twaróg jest źródłem wapnia.

Wegański budyń z marakują
Deser z dzieciństwa w nowej odsłonie! Kinga przygotowała dla Was budyń jaglany, który zachwyca delikatnością i lekkim, owocowym smakiem.

Pudding brzoskwiniowy
Miękkie brzoskwinie i smak ciasteczek to połączenie, które pokochają dzieciaki, zwłaszcza jeśli przygotują ten pyszny deser razem z Wami!

Trifle truskawkowy z makaronikami
Pyszny deser, który naprawdę robi wrażenie, a jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Zaskocz swoją rodzinę lub gości i przygotuj trifle z makaronikami!

Zobacz przepisy
na święta
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Pasta jajeczna
- Pikantny schab pieczony w boczku
- Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- Domowe majonezy smakowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)