Budyń z rabarbarem zapiekany pod kruszonką
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • 4 kokilki do wymiarach 5 x 9 cm
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BUDYŃ

Do garnka wlewamy 200 ml mleka, dodajemy cukier i całość chwilę gotujemy. W tym czasie do miseczki wlewamy 100 ml mleka, wsypujemy budyń i dokładnie mieszamy. Gotową mieszankę przelewamy do garnka z mlekiem i gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając, do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KRUSZONKĘ

Wszystkie składniki na kruszonkę przekładamy do miski. Następnie rozrabiamy je w dłoniach, aż powstanie kruszonka.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY RABARBAR

Rabarbar myjemy i w razie potrzeby obieramy. Następnie kroimy go na kawałki o grubości ok. 1 cm i mieszamy z cukrem. Tak przygotowany rabarbar przekładamy do kokilek.

KROK 4: PIECZEMY DESERY

Na rabarbar przekładamy równe porcje budyniu waniliowego. Następnie zawartość każdej kokilki oprószamy kruszonką. Tak przygotowane desery pieczemy przez ok. 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!