Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 4 kokilki do wymiarach 5 x 9 cm
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BUDYŃ
Do garnka wlewamy 200 ml mleka, dodajemy cukier i całość chwilę gotujemy. W tym czasie do miseczki wlewamy 100 ml mleka, wsypujemy budyń i dokładnie mieszamy. Gotową mieszankę przelewamy do garnka z mlekiem i gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając, do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KRUSZONKĘ
Wszystkie składniki na kruszonkę przekładamy do miski. Następnie rozrabiamy je w dłoniach, aż powstanie kruszonka.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY RABARBAR
Rabarbar myjemy i w razie potrzeby obieramy. Następnie kroimy go na kawałki o grubości ok. 1 cm i mieszamy z cukrem. Tak przygotowany rabarbar przekładamy do kokilek.
KROK 4: PIECZEMY DESERY
Na rabarbar przekładamy równe porcje budyniu waniliowego. Następnie zawartość każdej kokilki oprószamy kruszonką. Tak przygotowane desery pieczemy przez ok. 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Zobacz podobne
przepisy
Jabłkowy pudding z twarożkiem
Kremowy deser, który uwielbiają nie tylko dzieci. Zawarte w nim owoce dostarczają witamin, a twaróg jest źródłem wapnia.
Wegański budyń z marakują
Deser z dzieciństwa w nowej odsłonie! Kinga przygotowała dla Was budyń jaglany, który zachwyca delikatnością i lekkim, owocowym smakiem.
Pudding brzoskwiniowy
Miękkie brzoskwinie i smak ciasteczek to połączenie, które pokochają dzieciaki, zwłaszcza jeśli przygotują ten pyszny deser razem z Wami!
Trifle truskawkowy z makaronikami
Pyszny deser, który naprawdę robi wrażenie, a jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Zaskocz swoją rodzinę lub gości i przygotuj trifle z makaronikami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem
- Budyń piernikowo-czekoladowy z gorącymi wiśniami
- Krem z twarogu z truskawkami i rabarbarem
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Ciasto na maślance
- Drożdżowe racuchy z rabarbarem
- Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
- Wegańskie ciasto z rabarbarem
- Zupa krem z rabarbaru i truskawek
- Suflety z serem munster
- Ciasto Fale Dunaju
- Budyń waniliowo-migdałowy
- Placek z rabarbarem
- Owsiany placek z rabarbarem
- Sałatka i koktajl z rabarbaru
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)