Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 4 kokilki do wymiarach 5 x 9 cm
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BUDYŃ
Do garnka wlewamy 200 ml mleka, dodajemy cukier i całość chwilę gotujemy. W tym czasie do miseczki wlewamy 100 ml mleka, wsypujemy budyń i dokładnie mieszamy. Gotową mieszankę przelewamy do garnka z mlekiem i gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając, do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KRUSZONKĘ
Wszystkie składniki na kruszonkę przekładamy do miski. Następnie rozrabiamy je w dłoniach, aż powstanie kruszonka.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY RABARBAR
Rabarbar myjemy i w razie potrzeby obieramy. Następnie kroimy go na kawałki o grubości ok. 1 cm i mieszamy z cukrem. Tak przygotowany rabarbar przekładamy do kokilek.
KROK 4: PIECZEMY DESERY
Na rabarbar przekładamy równe porcje budyniu waniliowego. Następnie zawartość każdej kokilki oprószamy kruszonką. Tak przygotowane desery pieczemy przez ok. 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
- Uszka z grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Przekąski sylwestrowe
- Domek z piernika
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledź w oleju
- Pieczona ryba po grecku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Nuggetsy z kurczaka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Świąteczne pierniczki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Mini burgery
- Śledzie po kaszubsku
- Pierniki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)