
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- formę o wymiarach 11 x 30 cm.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY LODY
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wcześniej wystudzoną kawę mieszamy z likierem amaretto. Biszkopty maczamy w kawie z likierem i wykładamy nimi dno przygotowanej blachy. Na ciastkach rozprowadzamy warstwę lodów waniliowych. Posypujemy je kakao i ponownie nakładamy warstwę lodów, równomiernie rozprowadzając je na ciastkach. Na sam koniec ponownie układamy nasączone w kawie biszkopty i ponownie posypujemy kakao.
KROK 2: MROZIMY LODY
Wstawiamy deser do zamrażarki na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Spaghetti carbonara
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Makówki śląskie
- Piernik świąteczny
- Jajka na miękko
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Domek z piernika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Przekąski sylwestrowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierniki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Mini burgery
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)