Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender ręczny
- słoiczki do podania deserów
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ DESERU
Kaszę jaglaną prażymy w suchym rondelku, cały czas mieszając, aż lekko się zarumieni i zacznie wydawać delikatny, orzechowy aromat. Dodajemy mleczko kokosowe. Zmniejszamy ogień. Gotujemy, cały czas mieszając, aż kasza wchłonie cały płyn.
Zdejmujemy z ognia. Doprawiamy solą. Dodajemy syrop z agawy i mieszamy, aż składniki się połączą.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY POLEWĘ CZEKOLADOWĄ
Czekoladę łączymy w garnku z mleczkiem kokosowym i syropem klonowym. Doprawiamy solą. Gotujemy na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści. Zdejmujemy z ognia.
Krok 3: MIKSUJEMY BAZĘ DESERU
Bazę deseru miksujemy za pomocą blendera na gładki, jednolity krem. Jeżeli po zmiksowaniu deser okaże się zbyt gęsty, dodajemy 1 łyżkę mleczka kokosowego i ponownie miksujemy całość aż do uzyskania pożądanej, budyniowej konsystencji.
Krok 4: DODAJEMY WIÓRKI KOKOSOWE
Do zmiksowanej bazy deseru dodajemy wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy.
Krok 5: PODAJEMY DESER
Gotową zmiksowaną bazę deseru przekładamy do słoiczków. Z wierzchu polewamy polewą czekoladową. Dekorujemy chipsami kokosowymi.
Deser odstawiamy do wystudzenia, a następnie wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Jaglane à la bounty najlepiej smakuje schłodzone.
Zobacz podobne
przepisy
Pudding jaglany z kaki
Słodkie śniadanie czy owocowy podwieczorek? Jaglany pudding z kaki jest tak prosty i pyszny, że nie warto wybierać – niech jak najczęściej gości w Twoim menu!
Ryż na mleczku kokosowym z mango
Trochę egzotyki w jesienny dzień? Zasmakujesz w niej, sięgając po przepis Kingi na ryż na mleczku kokosowym z dodatkiem soczystego mango!
Deser wegański à la snickers
Wypróbuj przepis na pyszny deser dla najmłodszych! Z kaszą jaglaną, czekoladą, kremem z daktyli i orzeszkami.
Wegańskie ciasto à la Raffaello
Wegański biszkopt, krem z mleczka kokosowego i mnóstwo wiórków kokosowych! Poznaj przepis Kingi na pyszne, domowe słodycze!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Szybka pasta alla siracusana
- Przekąski sylwestrowe
- Powidła śliwkowe z czekoladą
- Quesadillas z fasolą i tuńczykiem
- Wegański tort bezowy
- Trufle z ciecierzycy
- Pierś kurczaka z ziemniakami i marchewką z groszkiem
- Jarski żurek łemkowski
- Wegańskie kotleciki z bobu z purée z kalafiora
- Ciasto styropian z malinami
- Wegańskie florentynki
- Makaron z pesto z bobu
- Ryż smażony z warzywami
- Muffiny z nasionami konopi
- Placki bananowe z jogurtem i brzoskwiniami
- Kuleczki z koziego sera
- Orkiszowe pierogi ruskie
- Czekoladowe ciasteczka z masą krówkową
- Wieprzowina sauté w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
- Makaron z pieczoną kaczką
- Tortilla ziemniaczana z fuetem i sosami
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Kolorowe ciasteczka owsiano-czekoladowe
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Sałatka z bakłażana z twarożkiem podwędzanym sianem
- Sałatka z bakłażana z dressingiem z jogurtu koziego
- Pieczona ciecierzyca na słodko
- Hummus bowl
- Pierogi z grzybami i kapustą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
276 dni temu
Deser wyszedł suchy i zbity a w czekoladzie jest za dużo mleka, ale innym smakuje.
odpowiedz