
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- nożyk do obierania warzyw i owoców
- tarkę o drobnych oczkach
- blender ręczny
- miseczki lub pucharki
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRAŻYMY I GOTUJEMY KASZĘ
Kaszę jaglaną prażymy w rondelku, cały czas mieszając, aż się lekko zarumieni i zacznie wydawać delikatny, orzechowy zapach. Dodajemy mleczko kokosowe, sól i syrop klonowy. Mieszamy i zmniejszamy ogień.
Gotujemy, cały czas mieszając, aż kasza wchłonie cały płyn. Pod koniec gotowania przykrywamy kaszę. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy skórkę otartą z cytryny i wyciśnięty z niej sok.
Krok 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI DESERU
Kaki obieramy za pomocą nożyka do warzyw i owoców, a następnie kroimy w dużą kostkę. Dodajemy do bazy deseru. Całość miksujemy na gładką, jednolitą masę za pomocą blendera.
Krok 3: PODAJEMY I DEKORUJEMY PUDDING
Gotowy pudding przekładamy do miseczek lub pucharków. Dekorujemy owocem kaki pokrojonym w plasterki i listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto marchewkowe
- Ryba po japońsku
- Mini burgery
- Nuggetsy z kurczaka
- Spaghetti carbonara
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Boczek pieczony
- Sernik pistacjowy
- Makówki śląskie
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Domek z piernika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba z piekarnika
- Kutia
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Śledź w oleju
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pulpety w sosie pomidorowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1818 dni temu
Lidl zawsze byl poukladanym sklepem i mily w obsudze
Odpowiedz