Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- nożyk do obierania warzyw i owoców
- tarkę o drobnych oczkach
- blender ręczny
- miseczki lub pucharki
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRAŻYMY I GOTUJEMY KASZĘ
Kaszę jaglaną prażymy w rondelku, cały czas mieszając, aż się lekko zarumieni i zacznie wydawać delikatny, orzechowy zapach. Dodajemy mleczko kokosowe, sól i syrop klonowy. Mieszamy i zmniejszamy ogień.
Gotujemy, cały czas mieszając, aż kasza wchłonie cały płyn. Pod koniec gotowania przykrywamy kaszę. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy skórkę otartą z cytryny i wyciśnięty z niej sok.
Krok 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI DESERU
Kaki obieramy za pomocą nożyka do warzyw i owoców, a następnie kroimy w dużą kostkę. Dodajemy do bazy deseru. Całość miksujemy na gładką, jednolitą masę za pomocą blendera.
Krok 3: PODAJEMY I DEKORUJEMY PUDDING
Gotowy pudding przekładamy do miseczek lub pucharków. Dekorujemy owocem kaki pokrojonym w plasterki i listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Wegański budyń z marakują
Deser z dzieciństwa w nowej odsłonie! Kinga przygotowała dla Was budyń jaglany, który zachwyca delikatnością i lekkim, owocowym smakiem.
Pudding sernikowy z owocami
Kochasz smak klasycznego sernika? Przygotuj sernikowy pudding z owocami leśnymi i chrupiącymi ciasteczkami! To świetny pomysł na szybki deser, który zjecie razem podczas letniej imprezy!
Kasza jaglana z pieczonym jabłkiem
Wypróbuj przepis Karola na łatwy i pożywny deser – z pieczonych jabłek, kaszy jaglanej i jogurtu ze skórką pomarańczy!
Korzenny pudding ryżowy
Jeśli ma być smacznie i szybko, to zdecydowanie warto wypróbować korzenny pudding ryżowy z dodatkiem żurawiny! Przygotuj go swoim bliskim na śniadanie lub podwieczorek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pikantny kurczak z przyprawami i ryżem basmati
- Pudding chlebowy
- Pierogi z karpiem i sosem korzenno-pomarańczowym
- Risotto z krewetkami i szafranem
- Zielona maślanka
- Mus jagodowy z sosem jeżynowym
- Kaszotto z kurczakiem i jarmużem
- Makaron z soczewicą i kawałkami indyka
- Butter chicken
- Korzenny pudding ryżowy
- Wegańskie risotto z pieczarkami
- Cytrynowa zupa w stylu greckim z kurczakiem
- Sok ogórkowo-szpinakowo-jabłkowy z kiwi
- Tarta z owocami kaki
- Scaccia z serami i salami
- Pieczone gruszki z nadzieniem i bezą
- Lody domowe w dwóch smakach
- Lody truskawkowe z bazylią
- Ekspresowy sorbet z melona
- Słodkie przekąski sylwestrowe
- Konfitura czereśniowa z nasionami chia
- Herbaciane paluszki
- Raita z ogórków i bakłażana
- Pudding chia z solonym karmelem
- Mieszanka przyprawowa do grilla
- Chorwacki pilaw z jagnięciną
- Sałatka z grillowaną kukurydzą i cukinią
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Crème brûlée z karmelizowaną pomarańczą
- Ośmiornica z grilla z sosem cytrynowo-pietruszkowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1442 dni temu
Lidl zawsze byl poukladanym sklepem i mily w obsudze
odpowiedz