zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj:

  • nożyk do obierania warzyw i owoców
  • tarkę o drobnych oczkach
  • blender ręczny
  • miseczki lub pucharki

Sposób przygotowania:


Krok 1: PRAŻYMY I GOTUJEMY KASZĘ

Kaszę jaglaną prażymy w rondelku, cały czas mieszając, aż się lekko zarumieni i zacznie wydawać delikatny, orzechowy zapach. Dodajemy mleczko kokosowe, sól i syrop klonowy. Mieszamy i zmniejszamy ogień.

Gotujemy, cały czas mieszając, aż kasza wchłonie cały płyn. Pod koniec gotowania przykrywamy kaszę. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy skórkę otartą z cytryny i wyciśnięty z niej sok.

Krok 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI DESERU

Kaki obieramy za pomocą nożyka do warzyw i owoców, a następnie kroimy w dużą kostkę. Dodajemy do bazy deseru. Całość miksujemy na gładką, jednolitą masę za pomocą blendera.

Krok 3: PODAJEMY I DEKORUJEMY PUDDING

Gotowy pudding przekładamy do miseczek lub pucharków. Dekorujemy owocem kaki pokrojonym w plasterki i listkami świeżej mięty.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    35 dni temu
    Lidl zawsze byl poukladanym sklepem i mily w obsudze

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram