Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
- worek cukierniczy
- pucharki lub szerokie szklane naczynie
Przygotowanie
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY MASY ŚMIETANOWE
Mocno schłodzoną i dobrze wymieszaną śmietankę ubijamy w naczyniu miksera. Dodajemy serek waniliowy, mieszamy. Masę śmietanową dzielimy na 2 równe części.
Do jednej z nich dodajemy zmiksowane i przetarte przez sito jeżyny. Mieszamy. Obie części masy śmietanowej wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.
Krok 2: TWORZYMY WARSTWY DESERU
Ciastka siekamy i umieszczamy na dnie pucharków (lub jednego dużego, szklanego naczynia). Wykładamy warstwę schłodzonej masy śmietanowej z jeżynami.
Nakładamy kolejną warstwę pokruszonych ciasteczek i wyrównujemy ją z wierzchu. Za pomocą worka cukierniczego szprycujemy warstwę schłodzonej masy śmietanowej bez owoców.
Krok 3: CHŁODZIMY, DEKORUJEMY I PODAJEMY DESER
Deser wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Schłodzony pudding dekorujemy świeżymi owocami, chipsami czekoladowymi i listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Pudding brzoskwiniowy
Miękkie brzoskwinie i smak ciasteczek to połączenie, które pokochają dzieciaki, zwłaszcza jeśli przygotują ten pyszny deser razem z Wami!
Pudding z chia
Szybki deser bez glutenu i laktozy? Postaw na pudding z nasionami chia, mleczkiem kokosowym i mnóstwem owoców!
Kokosowy pudding chia z mango
Mleko kokosowe, nasiona chia, świeże mango i prażone płatki migdałów – łatwy sposób na pyszny deser!
Pudding kokosowy z chia i granatem
Paweł Małecki również nie stroni od słodkości w fit wydaniu. Pudding z chia możesz podać jako deser lub zjeść na śniadanie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Serniczki z kaszy gryczanej z imbirem
- Muffiny z owocami lasu
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Sernik czekoladowo-bananowy
- Pudding z letnich owoców
- Kruche makowe ciasteczka
- Kruche orzechowe babeczki z owocami leśnymi
- Trifle bananowo-czekoladowy
- Mrożony jogurt z owocami leśnymi
- Pudding z chia
- Ciasteczka migdałowe z lodami pistacjowymi
- Deser z tapioką
- Cytrynowy sernik w słoiku
- Placuszki bez laktozy z szynką
- Sałatka z kurczakiem i chrupiącymi talarkami ziemniaczanymi
- Krem z buraka z wędzonym twarogiem i wędzoną śliwką
- Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką
- Tiramisu z duszonymi jabłkami i ciasteczkami cantuccini
- Hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i sosem BBQ
- Smażony filecik z pstrąga ze szpinakiem z ziemniaczanym purée
- Zapiekane młode ziemniaki z jajkiem i mizerią
- Mus czekoladowy z awokado i bananami
- Kanapki z pieczarkami, twarogiem i chrzanem
- Wegetariańskie bowls z dressingiem miętowym
- Grillowane ślimaki z indyka
- Malinowe serduszka
- Sałatka z makaronem i krewetkami
- Chrupiący łosoś z purpurową owsianką
- Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem
- Koktajl truskawkowy i truskawki w czekoladzie
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)