
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
- worek cukierniczy
- pucharki lub szerokie szklane naczynie
Przygotowanie
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY MASY ŚMIETANOWE
Mocno schłodzoną i dobrze wymieszaną śmietankę ubijamy w naczyniu miksera. Dodajemy serek waniliowy, mieszamy. Masę śmietanową dzielimy na 2 równe części.
Do jednej z nich dodajemy zmiksowane i przetarte przez sito jeżyny. Mieszamy. Obie części masy śmietanowej wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.
Krok 2: TWORZYMY WARSTWY DESERU
Ciastka siekamy i umieszczamy na dnie pucharków (lub jednego dużego, szklanego naczynia). Wykładamy warstwę schłodzonej masy śmietanowej z jeżynami.
Nakładamy kolejną warstwę pokruszonych ciasteczek i wyrównujemy ją z wierzchu. Za pomocą worka cukierniczego szprycujemy warstwę schłodzonej masy śmietanowej bez owoców.
Krok 3: CHŁODZIMY, DEKORUJEMY I PODAJEMY DESER
Deser wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Schłodzony pudding dekorujemy świeżymi owocami, chipsami czekoladowymi i listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Pudding brzoskwiniowy
Miękkie brzoskwinie i smak ciasteczek to połączenie, które pokochają dzieciaki, zwłaszcza jeśli przygotują ten pyszny deser razem z Wami!

Pudding z chia
Szybki deser bez glutenu i laktozy? Postaw na pudding z nasionami chia, mleczkiem kokosowym i mnóstwem owoców!

Kokosowy pudding chia z mango
Mleko kokosowe, nasiona chia, świeże mango i prażone płatki migdałów – łatwy sposób na pyszny deser!

Pudding kokosowy z chia i granatem
Paweł Małecki również nie stroni od słodkości w fit wydaniu. Pudding z chia możesz podać jako deser lub zjeść na śniadanie!

Komentarze (0)