Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
- worek cukierniczy
- pucharki lub szerokie szklane naczynie
Przygotowanie
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY MASY ŚMIETANOWE
Mocno schłodzoną i dobrze wymieszaną śmietankę ubijamy w naczyniu miksera. Dodajemy serek waniliowy, mieszamy. Masę śmietanową dzielimy na 2 równe części.
Do jednej z nich dodajemy zmiksowane i przetarte przez sito jeżyny. Mieszamy. Obie części masy śmietanowej wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.
Krok 2: TWORZYMY WARSTWY DESERU
Ciastka siekamy i umieszczamy na dnie pucharków (lub jednego dużego, szklanego naczynia). Wykładamy warstwę schłodzonej masy śmietanowej z jeżynami.
Nakładamy kolejną warstwę pokruszonych ciasteczek i wyrównujemy ją z wierzchu. Za pomocą worka cukierniczego szprycujemy warstwę schłodzonej masy śmietanowej bez owoców.
Krok 3: CHŁODZIMY, DEKORUJEMY I PODAJEMY DESER
Deser wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Schłodzony pudding dekorujemy świeżymi owocami, chipsami czekoladowymi i listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pieczona ryba po grecku
- Piernik świąteczny
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Spaghetti carbonara
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba po japońsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto na pierogi
- Śledź w oleju
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mini burgery
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierniki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)