Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
- tarkę o małych oczkach
KROK 1: Pieczemy jabłka
Jabłka myjemy, wycieramy do sucha. Układamy na blasze i pieczemy w całości w temperaturze 220°C ok. 15-20 minut, aż skórka zacznie robić się czarna. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Obieramy i kroimy miąższ na grube kawałki.
KROK 2: Przygotowujemy kaszę
Skórkę z połowy jednej pomarańczy ścieramy na tarce o małych oczkach. Sparzamy ją wrzątkiem trzy razy. Wyciskamy do garnka sok ze wszystkich pomarańczy. Gotujemy, aż zmniejszy objętość o 2/3. Studzimy i mieszamy z kaszą i słonecznikiem.
KROK 3: Doprawiamy jogurt
Jogurt mieszamy ze skórką pomarańczy.
KROK 4: Wykładamy warstwy deseru
Do szklanego naczynia nakładamy warstwy: jogurt, kaszę i kawałki jabłka. Dekorujemy miętą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba po japońsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Krokiety z mięsem
- Śledzie po kaszubsku
- Przekąski sylwestrowe
- Guacamole
- Piernik świąteczny
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Klasyczna sałatka grecka
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Nuggetsy z kurczaka
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierniki
- Spaghetti carbonara
- Sernik pistacjowy
- Boczek pieczony
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
2006 dni temu
Szkoda ze nie podajecie kalorii i makro składników 😭
Odpowiedz
2001 dni temu
Sama możesz policzyć kalorie jeśli tak strasznie ci zależy