Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
- tarkę o małych oczkach
KROK 1: Pieczemy jabłka
Jabłka myjemy, wycieramy do sucha. Układamy na blasze i pieczemy w całości w temperaturze 220°C ok. 15-20 minut, aż skórka zacznie robić się czarna. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Obieramy i kroimy miąższ na grube kawałki.
KROK 2: Przygotowujemy kaszę
Skórkę z połowy jednej pomarańczy ścieramy na tarce o małych oczkach. Sparzamy ją wrzątkiem trzy razy. Wyciskamy do garnka sok ze wszystkich pomarańczy. Gotujemy, aż zmniejszy objętość o 2/3. Studzimy i mieszamy z kaszą i słonecznikiem.
KROK 3: Doprawiamy jogurt
Jogurt mieszamy ze skórką pomarańczy.
KROK 4: Wykładamy warstwy deseru
Do szklanego naczynia nakładamy warstwy: jogurt, kaszę i kawałki jabłka. Dekorujemy miętą.
Zobacz podobne
przepisy
Deser gruszkowo-malinowy
Przygotuj deser doskonały na upały – z orzeźwiającą owocową galaretką i musem gruszkowym!
Deser karmelowy z ryżem preparowanym
Paweł przygotowuje deser inspirowany tradycyjnymi szyszkami – ryż preparowany i słony krem kajmakowy! Pycha!
Deser z chia
Cierpkie tajemnice lasu i mleczno-miodowa delikatność – wszystko to znajdziesz w piętrach lekkiego deseru przygotowanego przez Darię. Przekonaj się, jak kontrasty smakują w duecie!
Lekki deser wiśniowy
Idealny deser dla seniora? Paweł Małecki podpowiada, jak to zrobić, by było pysznie i odżywczo!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczony kurczak z jabłkami i rodzynkami
- Aromatyczna jabłkowa konfitura
- Sałatka z kaszy jaglanej z mandarynką i granatem
- Sałatka ze śledziem, selerem i jabłkiem
- Pudding z letnich owoców
- Jabłecznik
- Indyczka glazurowana miodem i piwem
- Jaglany crème brûlée
- Kompot jabłkowy
- Mus jabłkowo-pigwowy z serkiem waniliowym
- Karpatka fit
- Tatar wołowy
- Wegański sos tatarski
- Owoce z kruszonką owsianą
- Jabłkowy chutney z piwem
- Enchilady z dynią i fasolą w sosie pomidorowym
- Makaron chow mein z woka
- Tort jogurtowo-owocowy
- Pizza z papryczką pepperoni i boczkiem
- Rollsy z kapusty pekińskiej z warzywami i humusem
- Dżem, konfitura i galaretka owocowa
- Gnocchi z pesto z rukoli
- Orientalna sałatka z bakłażana
- Puszysty sernik na cieście marchewkowym
- Wegańskie gofry
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
- Dżem gruszkowo-cynamonowy
- Peklowany łosoś skandynawski – gravlax
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1659 dni temu
Szkoda ze nie podajecie kalorii i makro składników 😭
odpowiedz
1654 dni temu
Sama możesz policzyć kalorie jeśli tak strasznie ci zależy