Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
  • tarkę o małych oczkach

KROK 1: Pieczemy jabłka

Jabłka myjemy, wycieramy do sucha. Układamy na blasze i pieczemy w całości w temperaturze 220°C ok. 15-20 minut, aż skórka zacznie robić się czarna. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Obieramy i kroimy miąższ na grube kawałki.

KROK 2: Przygotowujemy kaszę

Skórkę z połowy jednej pomarańczy ścieramy na tarce o małych oczkach. Sparzamy ją wrzątkiem trzy razy. Wyciskamy do garnka sok ze wszystkich pomarańczy. Gotujemy, aż zmniejszy objętość o 2/3. Studzimy i mieszamy z kaszą i słonecznikiem.

KROK 3: Doprawiamy jogurt

Jogurt mieszamy ze skórką pomarańczy.

KROK 4: Wykładamy warstwy deseru

Do szklanego naczynia nakładamy warstwy: jogurt, kaszę i kawałki jabłka. Dekorujemy miętą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram