
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
- tarkę o małych oczkach
KROK 1: Pieczemy jabłka
Jabłka myjemy, wycieramy do sucha. Układamy na blasze i pieczemy w całości w temperaturze 220°C ok. 15-20 minut, aż skórka zacznie robić się czarna. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Obieramy i kroimy miąższ na grube kawałki.
KROK 2: Przygotowujemy kaszę
Skórkę z połowy jednej pomarańczy ścieramy na tarce o małych oczkach. Sparzamy ją wrzątkiem trzy razy. Wyciskamy do garnka sok ze wszystkich pomarańczy. Gotujemy, aż zmniejszy objętość o 2/3. Studzimy i mieszamy z kaszą i słonecznikiem.
KROK 3: Doprawiamy jogurt
Jogurt mieszamy ze skórką pomarańczy.
KROK 4: Wykładamy warstwy deseru
Do szklanego naczynia nakładamy warstwy: jogurt, kaszę i kawałki jabłka. Dekorujemy miętą.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Krem z dyni
- Pancakes z borówkami
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Pieczona owsianka na 3 sposoby
- Chili con carne
- Spaghetti à la carbonara
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Suflet czekoladowy
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Zapiekanka ziemniaczana
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Guacamole
- Chłodnik z botwiny
- Makaron z boczniakami po azjatycku
- Sernik na zimno w słoiku
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Ryż smażony z warzywami
- Zupa pho z wołowiną
- Ryż z jabłkami i cynamonem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
1931 dni temu
Szkoda ze nie podajecie kalorii i makro składników 😭
odpowiedz
1925 dni temu
Sama możesz policzyć kalorie jeśli tak strasznie ci zależy