Kasza jaglana z pieczonym jabłkiem

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
  • tarkę o małych oczkach

KROK 1: Pieczemy jabłka

Jabłka myjemy, wycieramy do sucha. Układamy na blasze i pieczemy w całości w temperaturze 220°C ok. 15-20 minut, aż skórka zacznie robić się czarna. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Obieramy i kroimy miąższ na grube kawałki.

KROK 2: Przygotowujemy kaszę

Skórkę z połowy jednej pomarańczy ścieramy na tarce o małych oczkach. Sparzamy ją wrzątkiem trzy razy. Wyciskamy do garnka sok ze wszystkich pomarańczy. Gotujemy, aż zmniejszy objętość o 2/3. Studzimy i mieszamy z kaszą i słonecznikiem.

KROK 3: Doprawiamy jogurt

Jogurt mieszamy ze skórką pomarańczy.

KROK 4: Wykładamy warstwy deseru

Do szklanego naczynia nakładamy warstwy: jogurt, kaszę i kawałki jabłka. Dekorujemy miętą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • ANECIA161719 ANECIA161719
    1659 dni temu
    Szkoda ze nie podajecie kalorii i makro składników 😭

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1654 dni temu
    Sama możesz policzyć kalorie jeśli tak strasznie ci zależy

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!