Tiramisu pistacjowe z truskawkami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • malakser
  • mikser
  • foremkę

Przygotuj wcześniej:

Kawę zaparz w 250 ml wrzątku, dokładnie wymieszaj i odstaw do całkowitego wystudzenia.

Sposób przygotowania:

KROK 1: ROZDRABNIAMY PISTACJE

Pistacje przesypujemy do malaksera i rozdrabniamy, aż wytworzy się olej i orzechy nabiorą konsystencji masła.

WSKAZÓWKA! W trakcie rozdrabniania koniecznie robimy przerwy, aby nie uszkodzić silnika urządzenia.

KROK 2: ŁĄCZYMY CZEKOLADĘ Z PISTACJAMI

Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski odpornej na ciepło i roztapiamy w kąpieli wodnej. Następnie czekoladę dodajemy do masła pistacjowego i krótko blendujemy.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY KREM PISTACJOWY

W misce umieszczamy mascarpone, cukier puder, śmietankę i krem pistacjowy. Całość miksujemy na gładką masę.

KROK 4: SKŁADAMY TIRAMISU

Truskawki przekrawamy na pół. Biszkopty po jednym maczamy w wystudzonej kawie i układamy na dnie foremki, by je przykryły. Na biszkopty nakładamy połowę kremu pistacjowego i wszystkie truskawki. Następnie na truskawki nakładamy pozostałe biszkopty i krem. Gotowe tiramisu schładzamy w lodówce przez ok. 2-3 godziny.

WSKAZÓWKA! Deser możemy ozdobić dość grubo posiekanymi pistacjami i truskawkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!