Affogato z lodami pistacjowymi i karmelem

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • patelnię

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KARMEL

Wszystkie składniki sosu karmelowego umieszczamy na patelni i zagotowujemy, cały czas mieszając. Zmniejszamy ogień na średni i gotujemy 5 minut, aż cukier się rozpuści, a masa zgęstnieje. Przelewamy do słoiczka.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KAWĘ

Parzymy kawę – najlepiej w kawiarce lub w dripie.

KROK 3: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI

Do szklanki przekładamy pożądaną ilość sosu karmelowego, następnie dokładamy lody i wlewamy gorącą kawę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!