Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KARMEL
Wszystkie składniki sosu karmelowego umieszczamy na patelni i zagotowujemy, cały czas mieszając. Zmniejszamy ogień na średni i gotujemy 5 minut, aż cukier się rozpuści, a masa zgęstnieje. Przelewamy do słoiczka.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KAWĘ
Parzymy kawę – najlepiej w kawiarce lub w dripie.
KROK 3: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Do szklanki przekładamy pożądaną ilość sosu karmelowego, następnie dokładamy lody i wlewamy gorącą kawę.
Zobacz podobne
przepisy
Lody rabarbarowo-jogurtowe
Dla wielu to smak dzieciństwa – rabarbar, bo o nim tu mowa, teraz może królować w Twojej kuchni w postaci pysznych lodów! Wykorzystaj sezon w pełni i przygotuj domowe lody rabarbarowo-jogurtowe!
Dalgona coffee na 3 sposoby
Kawa po koreańsku, czyli dalgona coffee według przepisu Pawła, to połączenie aksamitnej pianki, napojów roślinnych, lodu i słodkich dodatków. Sprawdź 3 sposoby na jej podanie i wybierz swój ulubiony!
Ciasteczka migdałowe z lodami pistacjowymi
Domowe lody pistacjowe z delikatnymi, eleganckimi ciasteczkami z migdałów to idealny pomysł na słodki prezent, który przygotujesz z okazji Dnia Matki!
Kawa z lodami i bitą śmietaną
Nie tylko Amerykanie uwielbiają kawę z lodami. Wypróbuj nasz sposób na ten orzeźwiający i imponująco wyglądający deser.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wegańska ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto na pierogi
- Sernik krakowski
- Świąteczne pierniczki
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierniki
- Kutia
- Uszka z grzybami
- Błyskawiczne pierniczki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Śledzie po kaszubsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)