
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KARMEL
Wszystkie składniki sosu karmelowego umieszczamy na patelni i zagotowujemy, cały czas mieszając. Zmniejszamy ogień na średni i gotujemy 5 minut, aż cukier się rozpuści, a masa zgęstnieje. Przelewamy do słoiczka.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KAWĘ
Parzymy kawę – najlepiej w kawiarce lub w dripie.
KROK 3: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Do szklanki przekładamy pożądaną ilość sosu karmelowego, następnie dokładamy lody i wlewamy gorącą kawę.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Jak przygotować sos holenderski?
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)