Grill
Co na grilla – podpowiadamy, co wrzucać na ruszt!
Jeśli zastanawiacie się, co właściwie warto grillować, to koniecznie udajcie się do Kuchni Lidla i zapoznajcie się z przepisami na potrawy, które zrobicie właśnie na grillu. Jest ich naprawdę sporo, dlatego zarezerwujcie sobie trochę czasu na zapoznanie się z nimi – dzięki nim dowiecie się, co można grillować. Ich przygotowanie nie zajmie już tak dużo czasu, bo każdy, kto choć raz sam miał okazję przyrządzać dania z grilla, wie, że wszystko, co wkładamy na grilla, można przygotować na szybko, zaledwie w kilkanaście minut.
Co zatem można wrzucić na grilla? Sprawdźcie! Oto przepisy Kuchni Lidla:
- szaszłyki z jagnięciny
- ośmiornica z grilla z sosem cytrynowo-pietruszkowym
- grillowane żeberka z plackami ziemniaczanymi
- club sandwicz ze schabem
- pstrąg w papilotach z czosnkowymi ziemniakami
- burger z chili i chutney z cebuli
- lizaki z łososia z pieczonymi ziemniaczkami w pesto i ze szpinakiem
- grillowana makrela w ostrej marynacie
Dodatki do grilla – sprawdź nasze propozycje!
Równie istotne, jak mięso czy ryba na grillu, są także dodatki. Dzięki nim całość nabiera wyrazistości i często staje się bardziej atrakcyjna pod względem wizualnym. Grillowane szaszłyki z kurczaka o wiele lepiej prezentują się przecież na talerzu np. z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej aniżeli bez nich. Kuchnia Lidla doskonale zdaje sobie z tego sprawę, dlatego często proponuje przepisy na grilla, których istotnym składnikiem jest także sałatka czy nawet słodka przekąska. Nie zastanawiajcie się więc dłużej, jaką sałatkę czy ciasto wybrać na pyszny dodatek do dań z grilla, tylko zdajcie się na pomysły Kuchni Lidla. Oto niektóre z nich:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Imprezowe hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i sosem BBQ
Każda impreza rządzi się własnymi smakami, z których nie trzeba rezygnować na diecie wegetariańskiej. Oto smaczna odpowiedź na imprezowe hot dogi – przekąska w pysznej, roślinnej odsłonie!

Domowy sos barbecue
Sos barbecue to doskonały dodatek do dań z grilla, mięs i kanapek. Przygotuj go w wersji domowej, wykorzystując sekretny składnik i przepis Karola Okrasy!

Domowe pastrami
Długo wędzone, domowe pastrami z mięsa wołowego nada charakter każdej kanapce! Przygotuj je samodzielnie według przepisu Karola i podaj w amerykańskim burgerze!

Wolno grillowane żeberka BBQ
Nagrodą za cierpliwość będzie świetny smak! Wolno grillowane żeberka BBQ wg przepisu Karola Okrasy zostaną gwiazdą każdej imprezy przy grillu!

Burger z chili i chutney z cebuli
Z cebuli możesz przygotować gęstą konfiturę, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do ostrych, mięsnych burgerów! To danie w sam raz na spotkanie przy grillu!

Amerykańskie BBQ
Frytki z batatów, z ziemniaków, sos z awokado i masłem orzechowym, marynata BBQ – to i jeszcze więcej składa się na prawdziwe amerykańskie grillowanie!

Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
Szukasz pomysłu na obiad z grilla? Wypróbuj przepis Okrasy na grillowane szaszłyki w towarzystwie sosu orzechowego.

Burgery wołowe z sosem z karmelizowanej cebuli
Łatwe i smaczne w przygotowaniu burgery przyrządzisz na każdym grillu! Wypróbuj przepis!

Burger z kurczakiem i mozzarellą
Soczysty drobiowy filet i smakowite dodatki między połówkami chrupiącej bułki. Pyszny pomysł na lekki i sycący posiłek.

Burger z kurczakiem w curry na ostro
Pyszny, amerykański hamburger z… kurczakiem. Zobacz, jakie to proste.

Burgery wołowe z majonezem, papryką i salsą
Hamburgery w wersji superluksusowej – z mięsem wołowym i dodatkiem majonezu, grillowaną ciabattą oraz mozzarellą.

Stek z polędwicy wołowej z chimichurri
Pomysł na sycący mięsny obiad prosto z grilla – połączenie kuszącej polędwicy wołowej z aromatyczną mieszanką ziół.

Hamburgery orzechowe w chlebie
Aromatyczne mięso podane z chrupiącą domową bułeczką. Amerykański hamburger w marokańskim stylu!
