Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- grill
Sposób przygotowania:
KROK 1: GRILLUJEMY KURCZAKA
Na talerzu łączymy drobno posiekane 3 ząbki czosnku z oliwą. Piersi kurczaka obtaczamy w marynacie i układamy na grillu. Grillujemy, aż nabiorą złotobrązowego koloru z obu stron.
KROK 2: GRILLUJEMY WARZYWA
Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na cztery części, cebulę obieramy i przekrawamy na pół. Również obtaczamy je w marynacie z oliwy i czosnku i grillujemy przez chwilę, aż się zarumienią.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY PICO DE GALLO
Jeden pomidor i papryczkę pozbawiamy gniazd nasiennych. Oba warzywa kroimy w dość drobną kostkę. Papryczkę, kolendrę i cebulę drobno siekamy. Całość doprawiamy sokiem wyciśniętym z połowy limonki, oliwą, solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
KROK 4: DOPRAWIAMY MIĘSO I WARZYWA
Zgrillowane składniki kroimy w dość cienkie paski. Pozostały czosnek kroimy w bardzo cienkie plasterki a kolendrę siekamy. Papryczkę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki skrapiamy sokiem z połowy limonki, łyżką miodu i łyżką oliwy i całość dokładnie mieszamy.
KROK 5: PODAJEMY FAJITĘ
Tortille grillujemy z obu stron. Na tak przygotowane placki nakładamy farsz i składamy je na pół. Gotowe tortille przekładamy na talerz i podajemy z pico de gallo i łyżką kwaśnej śmietany.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Boczek pieczony
- Burek ze szpinakiem
- Łazanki
- Uszka z grzybami
- Guacamole
- Jajka na miękko
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Spaghetti carbonara
- Ciasto na pierogi
- Pieczona ryba po grecku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Makowiec japoński
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Mini burgery
- Klasyczna sałatka grecka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kutia
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)