Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- grill
Sposób przygotowania:
KROK 1: GRILLUJEMY KURCZAKA
Na talerzu łączymy drobno posiekane 3 ząbki czosnku z oliwą. Piersi kurczaka obtaczamy w marynacie i układamy na grillu. Grillujemy, aż nabiorą złotobrązowego koloru z obu stron.
KROK 2: GRILLUJEMY WARZYWA
Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na cztery części, cebulę obieramy i przekrawamy na pół. Również obtaczamy je w marynacie z oliwy i czosnku i grillujemy przez chwilę, aż się zarumienią.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY PICO DE GALLO
Jeden pomidor i papryczkę pozbawiamy gniazd nasiennych. Oba warzywa kroimy w dość drobną kostkę. Papryczkę, kolendrę i cebulę drobno siekamy. Całość doprawiamy sokiem wyciśniętym z połowy limonki, oliwą, solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
KROK 4: DOPRAWIAMY MIĘSO I WARZYWA
Zgrillowane składniki kroimy w dość cienkie paski. Pozostały czosnek kroimy w bardzo cienkie plasterki a kolendrę siekamy. Papryczkę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki skrapiamy sokiem z połowy limonki, łyżką miodu i łyżką oliwy i całość dokładnie mieszamy.
KROK 5: PODAJEMY FAJITĘ
Tortille grillujemy z obu stron. Na tak przygotowane placki nakładamy farsz i składamy je na pół. Gotowe tortille przekładamy na talerz i podajemy z pico de gallo i łyżką kwaśnej śmietany.
Zobacz podobne
przepisy
Lahmacun, czyli pizza w stylu tureckim
Pyszne, chrupiące ciasto z farszem z mięsa mielonego i pomidorów to danie, które będzie idealnym urozmaiceniem klasycznego grilla. Wypróbuj ten orientalny przepis przy najbliższej okazji!
Kebab z karkówki z grilla i sos z pieczoną papryką
Wyjątkowy kebab z mięsa z karkówki, przekładanego aromatycznym, wędzonym boczkiem przygotowany na grillu, z dodatkiem surówki i sosu z pieczonej papryki. Nie możesz przegapić tego przepisu!
Tortilla sandwich z TikToka
Ta tortilla jest nadziana najlepszymi dodatkami! Sprawdź, jak ich połączenie smakuje po zapieczeniu tej niezwykle prostej kanapki, którą przygotujesz w błyskawicznym tempie!
Tortilla z kurczakiem i salsą z pieczonej papryki
Pszenne placki z pikantnym nadzieniem, a do tego sałata i wyrazisty sos. Obiad w meksykańskim stylu, który zrobisz w kilka chwil!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapka zielenina z grilla
- Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej
- Winna gruszka zapiekana w cieście francuskim
- Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
- Marynowane pieczarki
- Halibutowe kąski w ziołowym cieście
- Sałatka z homara z arbuzem
- Zimowa sałatka z fasolą, tofu i sosem jogurtowym
- Owocowe smoothie bowl
- Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
- Ziemniaki Hasselback
- Chipsy grana padano z kawiorem
- Cukinia marynowana słodko-kwaśna
- Grillowane ziemniaki i pierś kurczaka – pomysł na lunchbox
- Tacos w stylu meksykańskim z wołowiną i salsą
- Wegańskie nuggetsy z jackfruita
- Sos do pizzy
- Sos grzybowy ze świeżych grzybów – przepis
- Kurczak duszony w piwie
- Ciasto ucierane ze śliwkami
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Sałatka chlebowa z jajem poszetowym według Okrasy
- Zupa fasolowa
- Kruche ciasteczka – przepis
- Kiszone i suszone pomidory
- Babeczki jogurtowe z owocami
- Wędzony filet z łososia na grillu z salsą z rukoli i pieczonym selerem
- Limonkowa babka majonezowa
- Ekspresowe konfitury: malinowa i borówkowa
- Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)