
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- grill elektryczny (opcjonalnie)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: UKŁADAMY SKŁADNIKI NA TORTILLI
Każdy placek tortilli nacinamy od dołu do środka, do połowy średnicy tortilli.
Na tak przygotowane tortille nakładamy kolejno składniki, umieszczając je w osobnych ćwiartkach placka: 1 ćwiartka – żółty ser, 2 ćwiartka – majonez i szpinak, 3 ćwiartka – szynka, 4 ćwiartka – pomidor pokrojony w plastry. Całość posypujemy solą.
KROK 2: SKŁADAMY TORTILLĘ
Tortillę składamy tak, aby każda z części po kolei nakładała się na kolejną (zgodnie z ruchem wskazówek zegara). Zaczynamy od części z przecięciem, na której ułożyliśmy plaster sera.
KROK 3: GRILLUJEMY TORTILLĘ
Tortillę grillujemy na grillu elektrycznym lub podgrzewamy na patelni, aż się zarumieni. Przekładamy na talerz i odstawiamy na ok. 1 minutę do lekkiego przestygnięcia.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba po japońsku
- Jajka na miękko
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Boczek pieczony
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Spaghetti carbonara
- Kutia
- Uszka z grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Krokiety z mięsem
- Makówki śląskie
- Guacamole
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pierniki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto na pierogi
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sałatka gyros
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)