
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- grill elektryczny (opcjonalnie)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: UKŁADAMY SKŁADNIKI NA TORTILLI
Każdy placek tortilli nacinamy od dołu do środka, do połowy średnicy tortilli.
Na tak przygotowane tortille nakładamy kolejno składniki, umieszczając je w osobnych ćwiartkach placka: 1 ćwiartka – żółty ser, 2 ćwiartka – majonez i szpinak, 3 ćwiartka – szynka, 4 ćwiartka – pomidor pokrojony w plastry. Całość posypujemy solą.
KROK 2: SKŁADAMY TORTILLĘ
Tortillę składamy tak, aby każda z części po kolei nakładała się na kolejną (zgodnie z ruchem wskazówek zegara). Zaczynamy od części z przecięciem, na której ułożyliśmy plaster sera.
KROK 3: GRILLUJEMY TORTILLĘ
Tortillę grillujemy na grillu elektrycznym lub podgrzewamy na patelni, aż się zarumieni. Przekładamy na talerz i odstawiamy na ok. 1 minutę do lekkiego przestygnięcia.
Zobacz podobne
przepisy
Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkami
Na raz, na mniejszy głód, na wspólne kibicowanie – tortille wg przepisu Karola podane razem z dwoma rodzajami pysznej salsy sprawdzą się świetnie w roli meczowych przekąsek. Spróbuj!

Tortille z farszem z mięsa wegańskiego i pomidorów
Wypróbuj wegański odpowiednik szybkiego i prostego dania kuchni meksykańskiej w stylu meksykańskim! Łatwo podzielisz się nim z gośćmi lub bliskimi. Sprawdź, jak smakują tortille z wegańskim mięsem!

Tortille z łososiem wędzonym
Szybka i łatwa w przygotowaniu tortilla na drugie śniadanie do pracy. Mango, awokado, wędzony łosoś, a wszystko to zamknięte w pełnoziarnistej tortilli!

Szybkie tortille z salsą z brzoskwiń
Przygotuj pyszny obiad w jedną chwilę – szybkie tortille z salsą brzoskwiniową!

Komentarze (0)