zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1: Pasta z awokado

Miąższ awokado wydrążamy i przekładamy do miski. Skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki, oprószamy solą. Dodajemy drobno posiekaną szalotkę. Całość rozgniatamy widelcem na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku.

KROK 2: Salsa z mango

W osobnej misce łączymy pokrojone w kostkę mango, posiekane koperek i chili.

KROK 3: Przygotowujemy tortille

Na tortille wykładamy pastę z awokado. Układamy plasterki łososia, a na nich salsę z mango.

Tortille zwijamy, mocno dociskając składniki. Przed włożeniem do pudełka przekrawamy na pół.

Najlepiej smakuje po 30 minutach chłodzenia w lodówce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Trener Seba Trener Seba
    134 dni temu
    Tortilla jest świetna wogole przepisy w dziale fit są super i często mnie inspirują ale byłoby jeszcze lepiej gdybyście wstawiali też wartość odżywcza takiegoż dania ile ma kalorii, białka, węgli i tłuszczu. Bo zazwyczaj takie sportowe świry jak ja siedzą i potem się męczą z przeliczaniem tego wszystkiego. 😅

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram