zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1: Pasta z awokado

Miąższ awokado wydrążamy i przekładamy do miski. Skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki, oprószamy solą. Dodajemy drobno posiekaną szalotkę. Całość rozgniatamy widelcem na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku.

KROK 2: Salsa z mango

W osobnej misce łączymy pokrojone w kostkę mango, posiekane koperek i chili.

KROK 3: Przygotowujemy tortille

Na tortille wykładamy pastę z awokado. Układamy plasterki łososia, a na nich salsę z mango.

Tortille zwijamy, mocno dociskając składniki. Przed włożeniem do pudełka przekrawamy na pół.

Najlepiej smakuje po 30 minutach chłodzenia w lodówce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • forum gdańskie forum gdańskie
    102 dni temu
    Skoro polecane jest spożywanie mniejszej ilości cukru i soli nie powinno polecać się gotowych wyrobów typu tortilla, która również to zawiera oraz niezdrowe tłuszcze....

    odpowiedz

  • Trener Seba Trener Seba
    256 dni temu
    Tortilla jest świetna wogole przepisy w dziale fit są super i często mnie inspirują ale byłoby jeszcze lepiej gdybyście wstawiali też wartość odżywcza takiegoż dania ile ma kalorii, białka, węgli i tłuszczu. Bo zazwyczaj takie sportowe świry jak ja siedzą i potem się męczą z przeliczaniem tego wszystkiego. 😅

    odpowiedz

  • forum gdańskie forum gdańskie
    102 dni temu
    Tortilla zawiera także konserwanty....Potrzebne jest produkowanie zdrowej żywności...to jest podstawowa kwestia...Tylko takie produkty Lidl powinien sprzedawać. Niestety rzeczywistość jest odbiegająca...

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram