zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • tarkę o grubych oczkach

Krok 1: Przygotowujemy wegańskie roladki

Placek razowej tortilli smarujemy hummusem. Na warstwie hummusu układamy marchewkę, paprykę i awokado pokrojone w słupki. Warzywa przyprawiamy solą, pieprzem, skórką startą z cytryny i posypujemy kolendrą.

Placek ciasno zwijamy, dociskamy i kroimy w krążki o grubości ok. 4 cm.

Krok 2: Przygotowujemy klasyczne roladki

Placek pszennej tortilli smarujemy serkiem. Na warstwie serka układamy łodygi szczypiorku, paprykę pokrojoną w słupki i plastry wędzonej piersi kurczaka.

Całość doprawiamy pieprzem i posypujemy cheddarem startym na tarce o grubych oczkach.

Placek ciasno zwijamy, dociskamy i kroimy w krążki o grubości ok. 4 cm.

Krok 3: Przygotowujemy rybne roladki

Na placku razowej tortilli układamy plastry serka, liście szpinaku i kawałki łososia. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy orzechami włoskimi.

Placek ciasno zwijamy, dociskamy i kroimy w krążki o grubości ok. 4 cm.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    273 dni temu
    jak wcześnie można je przygotować przed podaniem?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    273 dni temu
    Najlepiej w dniu imprezy! :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram