Kuchnia amerykańska - Mięso z grilla - przepisy i pomysły:

Kuchnia amerykańska

Mięso z grilla

wróć do Grill

Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

  • Wegetariańskie
  • Wegańskie

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
1 2 »
Szaszłyki, polędwiczki, piersi kurczaka czy też kiełbaski. Bez znaczenia, jaki rodzaj mięsa wybierzecie, na grillu zawsze Wam się upiecze! Gdy sezon grillowy w pełni, czas zaopatrzyć się w składniki, dzięki którym przyrządzicie dania mięsne na ruszcie. Spójrzcie, jakie propozycje przygotowała w tej kategorii Kuchnia Lidla.

Podpowiadamy, jak przyrządzić marynatę do mięsa z grilla

Zapewne wiele razy stanęliście przed dylematem, jak zamarynować mięso na grilla, aby w efekcie było kruche i soczyste. Jest na to sposób! Oprócz oczywiście świeżego i w miarę możliwości chudego mięsa, które ostatecznie wrzucicie na grilla, potrzebujecie doskonałej marynaty. A taką zapewni Wam Kuchnia Lidla, która wie najlepiej, jak przyprawić mięso na grilla. Przepis na mieszankę przyprawową do grilla ujawni Wam tajemnicę aromatycznego smaku mięsa na grilla. Jak tylko się z nim zapoznacie, odkryjecie, jak prosto i szybko można przyprawić mięso samodzielnie wykonaną marynatą. A jeśli potrzebujecie dokładniejszych wskazówek, jak przygotować mięso na grilla i co zrobić, żeby mięso z grilla było soczyste, to spójrzcie na pozostałe przepisy Kuchni Lidla.

Mięso na grilla – przepisy:

Mięso z grilla – co zrobić z resztkami

Nawet najbardziej oszczędny gospodarz ma problem z wyliczeniem, ile mięsa potrzeba na grilla w przeliczeniu na jedną osobę. Aby więc uniknąć sytuacji, w której konieczne będzie pozbycie się resztek nie nadających się do spożycia, warto działać szybko, najlepiej od razu po biesiadzie. Gdy stoicie przed dylematem, co zrobić z mięsem, które pozostało z grilla, pamiętajcie, że istnieje wiele możliwości! Pierwszym i najprostszym sposobem jest zamrożenie wszystkich nietkniętych dotąd przysmaków. Równie dobrze możecie też podać je następnego dnia na obiad. Wielu zapewne zastanawia się, jak zatem podgrzać mięso z grilla. Najłatwiej oczywiście w piekarniku lub w mikrofalówce. A jeśli planujecie dalsze gotowanie, to wykorzystajcie pokrojone kawałki mięsa upieczonego na grillu do kolejnych potraw. Z grillowanej piersi kurczaka podzielonej na części szybko i łatwo przyrządzicie m.in. sałatkę cezar.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!