Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tortownicę o średnicy 20 cm
- grill
KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI MOKRE
Rozgrzewamy grill z pokrywką. 1 tabliczkę gorzkiej czekolady roztapiamy w żaroodpornej misce nad paleniskiem. Studzimy. W dużej misce łączymy mleko sojowe, powidła śliwkowe, oliwę z oliwek, cukier i ekstrakt z wanilii. Dodajemy roztopioną czekoladę, skórkę otartą z cytryny, odrobinę świeżej bazylii i kolendry.
KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SUCHE
Do drugiej miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, solą, sodą i kakao. Suche składniki dodajemy do mokrych i dokładnie mieszamy. Pozostałą czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i dodajemy do masy razem z borówkami. Przelewamy ciasto do formy i posypujemy borówkami.
KROK 3: PIECZEMY CIASTO NA GRILLU
Pieczemy pod zamkniętą pokrywą grilla przez około 30-40 minut. Jeśli pieczemy ciasto w piekarniku, ustawiamy temperaturę 160°C. Upieczone ciasto studzimy i wyjmujemy z formy. Posypujemy borówkami.
Zobacz podobne
przepisy
Proste wegańskie brownie z malinami
Niezwykle prosty przepis na w pełni wegańskie brownie z malinami! Spróbuj, a zostanie ono Twoim ulubionym brownie!
Muffinki brownie
Masz ochotę na prawdziwie czekoladowy deser? Odkryj głęboki smak czekolady i mięciutki środek muffinek w stylu brownie!
Brownie z czekoladowymi kulkami
Łatwy przepis na pyszne brownie z dodatkiem czekoladowych kulek, które dodają mu chrupkości. Spróbuj tego chrupiącego połączenia!
Pieczona owsianka à la brownie
Owsianka à la brownie – to dopiero jest pyszne i pożywne śniadanie! Wypróbuj koniecznie i rozsmakuj się w potrawie Kingi!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Łosoś z glazurowanym buraczkiem i chrzanowym purée
- Lody smażone z sosem wiśniowo-imbirowym
- Bezglutenowe ciasto śliwkowe
- Makaron z soczewicą i kawałkami indyka
- Grillowe wypieki na słodko i wytrawnie
- Wegańskie brownie z fasoli
- Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
- Wegańskie leczo ze śliwką
- Batony cytrynowe na orkiszowym spodzie
- Ciasto z brzoskwiniami
- Crostini z burratą à la caprese
- Proste wegańskie brownie z malinami
- Gofry brownie z konfiturą pomarańczową
- Sernikowe brownie w słoiku
- Orzechowe babeczki z kubka
- Grillowany stek z jelenia
- Nalewka z rokitnika z pigwą
- Vol-au-vent z nadzieniem z serka śmietankowego
- Sok pomidorowy
- Koreczki z boczkiem
- CIASTO MILIONERA
- Piernik staropolski przekładany domowym marcepanem i powidłami
- EKSPRESOWA KONFITURA Z BORÓWEK
- Sos aioli
- Ciasteczka z suszonymi jagodami
- Risotto z kurczakiem
- KANAPECZKI Z SAŁATKĄ POROWĄ I SALAMI
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Lody truskawkowo-bazyliowe
- NALEWKA WIŚNIOWA
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)