
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI OWSIANKI
Płatki owsiane łączymy w misce z mlekiem, syropem klonowym, solą, kakao, masłem orzechowym, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodajemy jajka i jogurt. Mieszamy, aż składniki się połączą.
Dodajemy czekoladę pokrojoną na mniejsze kawałki.
KROK 2: PIECZEMY I PODAJEMY OWSIANKĘ
Masę przelewamy do kokilek, które następnie układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.
Upieczoną owsiankę dekorujemy świeżymi sezonowymi owocami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Guacamole
- Świąteczne pierniczki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Śledzie po kaszubsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Krokiety z mięsem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierniki
- Makówki śląskie
- Kutia
- Ryba po japońsku
- Sałatka gyros
- Sernik pistacjowy
- Zupa grzybowa z makaronem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Golonka pieczona po bawarsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
803 dni temu
czy zamiast syropu klonowego można użyć miodu?
Odpowiedz
798 dni temu
Smak będzie trochę inny, ale możesz spróbować takiej zamiany.