
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: OBIERAMY I KROIMY JABŁKA
Jabłka obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.
KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI OWSIANKI
Płatki owsiane łączymy w misce z solą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Mieszamy. Dodajemy jajka, mleko i syrop klonowy. Ponownie mieszamy.
Dodajemy połowę pokrojonych jabłek, resztę odkładamy. Dodajemy pokruszone w dłoniach orzechy włoskie. Mieszamy i przekładamy masę do kwadratowej foremki. Na wierzchu układamy drugą połowę pokrojonych jabłek.
KROK 3: PIECZEMY I PODAJEMY OWSIANKĘ
Owsiankę pieczemy na złoty kolor (ok. 40 minut) w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.
Upieczoną owsiankę dekorujemy świeżymi sezonowymi owocami, np. malinami lub truskawkami.
Zobacz podobne
przepisy
Pomarańczowa owsianka z borówkami
Zacznij dzień od roślinnej owsianki! Ta przygotowana na napoju migdałowym będzie wyjątkowo aksamitna, a jej świeża, pomarańczowa nuta doda Ci energii na resztę dnia.

Pieczona owsianka à la brownie
Owsianka à la brownie – to dopiero jest pyszne i pożywne śniadanie! Wypróbuj koniecznie i rozsmakuj się w potrawie Kingi!

Nocna owsianka białkowa z nasionami konopi
Owsianka, która po wymieszaniu składników praktycznie robi się sama! Przygotuj pyszne śniadanie na słodko wieczorem i ciesz się gotową dawką energii o poranku.

Nocna owsianka ze skyrem i truskawkami
Śniadanie, które przygotujesz w 10 minut, włożysz do lodówki na całą noc i kolejnego dnia będziesz cieszyć się pożywnym pierwszym posiłkiem!

Zobacz przepisy
na święta
- Ciasto szpinakowe à la jajka sadzone
- Karmelowy sernik z rosą
- Babka bananowa
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Babeczki leśny mech
- Sernik pistacjowy
- Sernik z wiśniami
- Klops z jajkiem
- Pasztet z królika z suszonymi pomidorami i wątróbką
- Wielkanocna baba drożdżowa
- Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i oliwkami
- Zakwas na żurek
- Jajka faszerowane z szynką
- Barszcz biały z kiełbasą
- Mazurek królewski
- Pasta jajeczna z awokado
- Warzywna terrina
- Mazurek z masłem orzechowym
- Jajka faszerowane awokado
- Babka na parze
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
83 dni temu
Bardzo fajna odskocznia od tradycyjnej owsianki. Dałam miód zamiast syropu w sporo mniejszej ilości i nie dodawałam truskawek. Wyszło smaczne śniadanie na dwa dni dla dwóch osób (porcja na 6 byłaby mini :D), tylko trochę suche. Jutro znowu zrobię, ale tym razem podam z ubitą śmietaną.
odpowiedz
702 dni temu
Ten przepis nie jest wegański, a jest pod tym tagiem...
odpowiedz
701 dni temu
Faktycznie, wkradł się błąd przy tagowaniu przepisu. Już go poprawiliśmy, bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi! Jeśli masz ochotę na pieczoną, wegańską owsiankę zawsze możesz wypróbować ten przepis https://kuchnialidla.pl/weganska-pieczona-owsianka-z-orzechami i podać ją z jabłkami :)