zobacz film Pieczona owsianka à la szarlotka

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: OBIERAMY I KROIMY JABŁKA

Jabłka obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.

KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI OWSIANKI

Płatki owsiane łączymy w misce z solą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Mieszamy. Dodajemy jajka, mleko i syrop klonowy. Ponownie mieszamy.

Dodajemy połowę pokrojonych jabłek, resztę odkładamy. Dodajemy pokruszone w dłoniach orzechy włoskie. Mieszamy i przekładamy masę do kwadratowej foremki. Na wierzchu układamy drugą połowę pokrojonych jabłek.

KROK 3: PIECZEMY I PODAJEMY OWSIANKĘ

Owsiankę pieczemy na złoty kolor (ok. 40 minut) w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.

Upieczoną owsiankę dekorujemy świeżymi sezonowymi owocami, np. malinami lub truskawkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Kacia Kacia
    588 dni temu
    Ten przepis nie jest wegański, a jest pod tym tagiem...

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    587 dni temu
    Faktycznie, wkradł się błąd przy tagowaniu przepisu. Już go poprawiliśmy, bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi! Jeśli masz ochotę na pieczoną, wegańską owsiankę zawsze możesz wypróbować ten przepis https://kuchnialidla.pl/weganska-pieczona-owsianka-z-orzechami i podać ją z jabłkami :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!