zobacz film Pieczona owsianka à la szarlotka

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: OBIERAMY I KROIMY JABŁKA

Jabłka obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.

KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI OWSIANKI

Płatki owsiane łączymy w misce z solą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Mieszamy. Dodajemy jajka, mleko i syrop klonowy. Ponownie mieszamy.

Dodajemy połowę pokrojonych jabłek, resztę odkładamy. Dodajemy pokruszone w dłoniach orzechy włoskie. Mieszamy i przekładamy masę do kwadratowej foremki. Na wierzchu układamy drugą połowę pokrojonych jabłek.

KROK 3: PIECZEMY I PODAJEMY OWSIANKĘ

Owsiankę pieczemy na złoty kolor (ok. 40 minut) w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.

Upieczoną owsiankę dekorujemy świeżymi sezonowymi owocami, np. malinami lub truskawkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!