
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Otrzyj skórkę i wyciśnij sok z pomarańczy.
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ OWSIANKI
Napój migdałowy zagotowujemy w rondelku z solą i syropem z agawy. Dodajemy płatki owsiane i gotujemy, co jakiś czas mieszając, aż całość zgęstnieje.
Krok 2: DODAJEMY SOK I SKÓRKĘ Z POMARAŃCZY
Pod koniec gotowania dodajemy otartą skórkę z pomarańczy i wyciśnięty z niej sok. Mieszamy.
Krok 3: PODAJEMY OWSIANKĘ
Owsiankę przekładamy do miseczek. Z wierzchu posypujemy borówkami i migdałami.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Burek ze szpinakiem
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Pinsa verde
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
722 dni temu
Dziś zrobiłem POMARAŃCZOWA OWSIANKA Z BORÓWKAMI. wyszła po prostu genialnie !!!!!!! Będę ją cześciej robił Gratuluje pomysłu oraz przepisu ! Pozdrawiam serdecznie
odpowiedz
730 dni temu
W którym momencie należy dodać limonkę i w jaki sposób?
odpowiedz
729 dni temu
Nie wiemy, jak limonka dostała się na listę składników, nie jest potrzebna w tym przepisie. Bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi, już wszystko wróciło na swoje miejsce :)