Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- sito
- blender ręczny
Sposób przygotowania:
Krok 1: GOTUJEMY KASZĘ JĘCZMIENNĄ
Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie według wskazówek podanych na opakowaniu. Odcedzamy na sicie.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY PERŁOWĄ OWSIANKĘ
Ugotowaną kaszę jęczmienną przekładamy do miski. Dodajemy mleczko kokosowe, syrop klonowy, kardamon oraz skórkę startą z limonki. Całość miksujemy za pomocą blendera. Masy nie musimy miksować dokładnie: mogą w niej pozostać większe ziarna kaszy.
Krok 3: PODAJEMY PERŁOWĄ OWSIANKĘ
Perłową owsiankę nakładamy do misek i dekorujemy ulubionymi sezonowymi owocami, np. malinami i borówkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Piernik świąteczny
- Sernik pistacjowy
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Guacamole
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto marchewkowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Burek ze szpinakiem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Boczek pieczony
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pierniki
- Spaghetti carbonara
- Śledź w oleju
- Domek z piernika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
728 dni temu
Dobre.
Odpowiedz