Perłowa owsianka

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • sito
  • blender ręczny

Sposób przygotowania:

Krok 1: GOTUJEMY KASZĘ JĘCZMIENNĄ

Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie według wskazówek podanych na opakowaniu. Odcedzamy na sicie.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY PERŁOWĄ OWSIANKĘ

Ugotowaną kaszę jęczmienną przekładamy do miski. Dodajemy mleczko kokosowe, syrop klonowy, kardamon oraz skórkę startą z limonki. Całość miksujemy za pomocą blendera. Masy nie musimy miksować dokładnie: mogą w niej pozostać większe ziarna kaszy.

Krok 3: PODAJEMY PERŁOWĄ OWSIANKĘ

Perłową owsiankę nakładamy do misek i dekorujemy ulubionymi sezonowymi owocami, np. malinami i borówkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Mephisto76 Mephisto76
    348 dni temu
    Dobre.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!