
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI OWSIANKI
Płatki owsiane łączymy w misce z solą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodajemy orzechy pekan rozdrobnione w dłoniach i siemię lniane.
Całość zalewamy napojem migdałowym. Dodajemy syrop klonowy. Mieszamy. Dodajemy banany pokrojone w plasterki i ponownie mieszamy.
KROK 2: PIECZEMY OWSIANKĘ
Masę przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Wyrównujemy i dekorujemy z wierzchu orzechami. Pieczemy ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C, aż wierzch zrobi się złoty.
Krok 3: PODAJEMY OWSIANKĘ
Upieczoną owsiankę dekorujemy świeżymi sezonowymi owocami, np. malinami lub truskawkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pistacjowy sernik baskijski
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sernik pistacjowy
- Pieczona ryba po grecku
- Domek z piernika
- Świąteczne pierniczki
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledź w oleju
- Uszka z grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto marchewkowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Makowiec japoński
- Jajka na miękko
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)