
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI OWSIANKI
Płatki owsiane łączymy w misce z solą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodajemy orzechy pekan rozdrobnione w dłoniach i siemię lniane.
Całość zalewamy napojem migdałowym. Dodajemy syrop klonowy. Mieszamy. Dodajemy banany pokrojone w plasterki i ponownie mieszamy.
KROK 2: PIECZEMY OWSIANKĘ
Masę przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Wyrównujemy i dekorujemy z wierzchu orzechami. Pieczemy ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C, aż wierzch zrobi się złoty.
Krok 3: PODAJEMY OWSIANKĘ
Upieczoną owsiankę dekorujemy świeżymi sezonowymi owocami, np. malinami lub truskawkami.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa z cukinii - krem z grzankami
- Camembert z grilla
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Pierogi ze szpinakiem i serem
- Burek ze szpinakiem
- Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
- Stek z grilla wołowy
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
- Butter chicken
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)