Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI OWSIANKI
Płatki owsiane łączymy w misce z solą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodajemy orzechy pekan rozdrobnione w dłoniach i siemię lniane.
Całość zalewamy napojem migdałowym. Dodajemy syrop klonowy. Mieszamy. Dodajemy banany pokrojone w plasterki i ponownie mieszamy.
KROK 2: PIECZEMY OWSIANKĘ
Masę przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Wyrównujemy i dekorujemy z wierzchu orzechami. Pieczemy ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C, aż wierzch zrobi się złoty.
Krok 3: PODAJEMY OWSIANKĘ
Upieczoną owsiankę dekorujemy świeżymi sezonowymi owocami, np. malinami lub truskawkami.
Zobacz podobne
przepisy
Bananowo-kokosowa owsianka
Przygotuj śniadanie z tajską nutą razem z Darią! Owsianka na mleku kokosowym z bananami stawia na nogi w każdy poranek!
Perłowa owsianka
Cudownie kremowa i kokosowa alternatywa dla owsianki to świetna propozycja pożywnego śniadania! Podawaj ją z dowolnymi owocami.
Pomarańczowa owsianka z borówkami
Zacznij dzień od roślinnej owsianki! Ta przygotowana na napoju migdałowym będzie wyjątkowo aksamitna, a jej świeża, pomarańczowa nuta doda Ci energii na resztę dnia.
Nocna owsianka białkowa z nasionami konopi
Owsianka, która po wymieszaniu składników praktycznie robi się sama! Przygotuj pyszne śniadanie na słodko wieczorem i ciesz się gotową dawką energii o poranku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik krakowski
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka gyros
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Świąteczne pierniczki
- Pieczona ryba po grecku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wigilijny makowiec
- Golonka pieczona po bawarsku
- Uszka z grzybami
- Wegańska ryba po grecku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)