Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI OWSIANKI
Płatki owsiane łączymy w misce z solą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodajemy orzechy pekan rozdrobnione w dłoniach i siemię lniane.
Całość zalewamy napojem migdałowym. Dodajemy syrop klonowy. Mieszamy. Dodajemy banany pokrojone w plasterki i ponownie mieszamy.
KROK 2: PIECZEMY OWSIANKĘ
Masę przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Wyrównujemy i dekorujemy z wierzchu orzechami. Pieczemy ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C, aż wierzch zrobi się złoty.
Krok 3: PODAJEMY OWSIANKĘ
Upieczoną owsiankę dekorujemy świeżymi sezonowymi owocami, np. malinami lub truskawkami.
Zobacz podobne
przepisy
Bananowo-kokosowa owsianka
Przygotuj śniadanie z tajską nutą razem z Darią! Owsianka na mleku kokosowym z bananami stawia na nogi w każdy poranek!
Perłowa owsianka
Cudownie kremowa i kokosowa alternatywa dla owsianki to świetna propozycja pożywnego śniadania! Podawaj ją z dowolnymi owocami.
Pomarańczowa owsianka z borówkami
Zacznij dzień od roślinnej owsianki! Ta przygotowana na napoju migdałowym będzie wyjątkowo aksamitna, a jej świeża, pomarańczowa nuta doda Ci energii na resztę dnia.
Nocna owsianka białkowa z nasionami konopi
Owsianka, która po wymieszaniu składników praktycznie robi się sama! Przygotuj pyszne śniadanie na słodko wieczorem i ciesz się gotową dawką energii o poranku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Przekąski sylwestrowe
- Gofry na dwa sposoby
- Tarta z kremem cytrynowym
- Ciasto z orzechami pekan
- Makaroniki nadziewane czekoladą
- Stripsy z kurczaka
- Masło z miechunką i orzechami pekan
- Batony z orzechami pekan
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Perłowa owsianka
- Deser lodowy z owocami
- Krakersy z chutneyem brzoskwiniowym
- Pieczona owsianka à la szarlotka
- Herbata jabłkowo-cynamonowa
- Łosoś gotowany na parze z warzywami z purée z groszku
- Mielony serek twarogowy z tortillą
- Ravioli con uovo – przepis na ravioli z płynnym żółtkiem
- Pizza z patelni
- Rabarbarowy kisiel na bazie napoju żniwnego
- Sylwestrowe trufle kokosowe
- Schab z pesto bazyliowym na bagietce
- KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI
- Goxua, czyli deser w stylu hiszpańskim na bogato
- Bezmięsne udka serowe
- Ravioli z dynią
- Deser buraczano-truskawkowy z sosem wiśniowym i musli
- Grillowany jeleń z pieczarkami i ziemniakami
- Grzanki z wędzonym na zimno halibutem
- Zupa marchewkowa z pomarańczą
- EKSPRESOWA KONFITURA Z MALIN
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)