zobacz film

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI OWSIANKI
Płatki owsiane łączymy w misce z solą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodajemy orzechy pekan rozdrobnione w dłoniach i siemię lniane.
Całość zalewamy napojem migdałowym. Dodajemy syrop klonowy. Mieszamy. Dodajemy banany pokrojone w plasterki i ponownie mieszamy.
KROK 2: PIECZEMY OWSIANKĘ
Masę przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Wyrównujemy i dekorujemy z wierzchu orzechami. Pieczemy ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C, aż wierzch zrobi się złoty.
Krok 3: PODAJEMY OWSIANKĘ
Upieczoną owsiankę dekorujemy świeżymi sezonowymi owocami, np. malinami lub truskawkami.
Komentarze (0)