
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 2 słoiki
Sposób przygotowania:
NAPÓJ KONOPNY
Daktyle pozbawiamy pestek. Wszystkie składniki dokładnie blendujemy i przelewamy do butelki.
UWAGA! Do owsianki wykorzystujemy jedynie 200 ml napoju konopnego. Resztę możemy przechowywać w lodówce do 4 dni.
OWSIANKA CIASTECZKOWO-KOKOSOWA
Wszystkie suche składniki na owsiankę dokładnie mieszamy w słoiku. Następnie zalewamy je 100 ml napoju konopnego i ponownie mieszamy. Tak przygotowaną owsiankę chłodzimy w lodówce przez noc.
OWSIANKA CZEKOLADOWA
Wszystkie suche składniki na owsiankę dokładnie mieszamy w słoiku. Następnie zalewamy je 100 ml napoju konopnego i ponownie mieszamy. Tak przygotowaną owsiankę chłodzimy w lodówce przez noc.
WSKAZÓWKA! Jeśli masz mało czasu, możesz chłodzić owsiankę krócej, wystarczy nawet 30 minut, jednak najlepsza będzie po całej nocy w lodówce.
PODANIE
Na każdą owsiankę przed podaniem nakładamy łyżkę jogurtu, a także po połowie owoców, batonika proteinowego i mieszanki nasion i pestek.
Komentarze (0)