Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 2 słoiki
Sposób przygotowania:
NAPÓJ KONOPNY
Daktyle pozbawiamy pestek. Wszystkie składniki dokładnie blendujemy i przelewamy do butelki.
UWAGA! Do owsianki wykorzystujemy jedynie 200 ml napoju konopnego. Resztę możemy przechowywać w lodówce do 4 dni.
OWSIANKA CIASTECZKOWO-KOKOSOWA
Wszystkie suche składniki na owsiankę dokładnie mieszamy w słoiku. Następnie zalewamy je 100 ml napoju konopnego i ponownie mieszamy. Tak przygotowaną owsiankę chłodzimy w lodówce przez noc.
OWSIANKA CZEKOLADOWA
Wszystkie suche składniki na owsiankę dokładnie mieszamy w słoiku. Następnie zalewamy je 100 ml napoju konopnego i ponownie mieszamy. Tak przygotowaną owsiankę chłodzimy w lodówce przez noc.
WSKAZÓWKA! Jeśli masz mało czasu, możesz chłodzić owsiankę krócej, wystarczy nawet 30 minut, jednak najlepsza będzie po całej nocy w lodówce.
PODANIE
Na każdą owsiankę przed podaniem nakładamy łyżkę jogurtu, a także po połowie owoców, batonika proteinowego i mieszanki nasion i pestek.
Zobacz podobne
przepisy
Nocna owsianka z bananami
Przepis na pyszne śniadanie? Wystarczy pięć minut przed pójściem spać i rano możemy się cieszyć pyszną owsianką z bananami!
Perłowa owsianka
Cudownie kremowa i kokosowa alternatywa dla owsianki to świetna propozycja pożywnego śniadania! Podawaj ją z dowolnymi owocami.
Pomarańczowa owsianka z borówkami
Zacznij dzień od roślinnej owsianki! Ta przygotowana na napoju migdałowym będzie wyjątkowo aksamitna, a jej świeża, pomarańczowa nuta doda Ci energii na resztę dnia.
Owsianka do lunchboxa
Drugie śniadanie do szkoły będzie ciekawsze, jeśli wprowadzisz do dziecięcego jadłospisu pyszną i ciekawie skomponowaną owsiankę! Sprawdź, jaki pomysł ma na nią Karol Okrasa.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Polędwiczki w sosie miodowo-balsamicznym z grillowanymi warzywami
- Owsianka z tartym jabłkiem i suszonymi śliwkami
- Bułeczki z serem i koperkiem
- Dwa sposoby na truskawki i białą czekoladę
- Owsianka na mleku
- Owsianka z musem jabłkowym
- Zupa fasolowa
- Chlebek proteinowy
- Pieczona owsianka à la brownie
- Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym
- Jesienna owsianka
- Quesadilla śniadaniowa
- Batoniki owsiane z 4 składników
- Owsianka ciasteczkowa ze świeżymi owocami
- Zapiekanka makaronowa z boczkiem
- Giouvetsi z jagnięciną, oliwkami i serem
- Granita cytrynowa
- Placki ziemniaczane z pomoćką szparagową
- Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ziemniaczki zapiekane kiełbasą w sosie curry
- Omlet biszkoptowy z karmelizowanymi brzoskwiniami
- Kanapki z serem, szynką i warzywami
- Kaszotto z młodą kapustą
- Tołpyga w jajecznicy
- Faszerowane łódeczki ziemniaczane
- Perliczka pieczona w tymianku z ziemniakami
- Kapuśniak z kiszonej kapusty na gęsinie
- Kompot truskawkowy
- Świąteczna focaccia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)