
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 2 słoiki
Sposób przygotowania:
NAPÓJ KONOPNY
Daktyle pozbawiamy pestek. Wszystkie składniki dokładnie blendujemy i przelewamy do butelki.
UWAGA! Do owsianki wykorzystujemy jedynie 200 ml napoju konopnego. Resztę możemy przechowywać w lodówce do 4 dni.
OWSIANKA CIASTECZKOWO-KOKOSOWA
Wszystkie suche składniki na owsiankę dokładnie mieszamy w słoiku. Następnie zalewamy je 100 ml napoju konopnego i ponownie mieszamy. Tak przygotowaną owsiankę chłodzimy w lodówce przez noc.
OWSIANKA CZEKOLADOWA
Wszystkie suche składniki na owsiankę dokładnie mieszamy w słoiku. Następnie zalewamy je 100 ml napoju konopnego i ponownie mieszamy. Tak przygotowaną owsiankę chłodzimy w lodówce przez noc.
WSKAZÓWKA! Jeśli masz mało czasu, możesz chłodzić owsiankę krócej, wystarczy nawet 30 minut, jednak najlepsza będzie po całej nocy w lodówce.
PODANIE
Na każdą owsiankę przed podaniem nakładamy łyżkę jogurtu, a także po połowie owoców, batonika proteinowego i mieszanki nasion i pestek.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Makowiec japoński
- Guacamole
- Jajka na miękko
- Pieczona ryba po grecku
- Piernik świąteczny
- Mini burgery
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Krokiety z mięsem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Klasyczna sałatka grecka
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka gyros
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)