Nocna owsianka białkowa z nasionami konopi

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • 2 słoiki

Sposób przygotowania:

NAPÓJ KONOPNY

Daktyle pozbawiamy pestek. Wszystkie składniki dokładnie blendujemy i przelewamy do butelki.

UWAGA! Do owsianki wykorzystujemy jedynie 200 ml napoju konopnego. Resztę możemy przechowywać w lodówce do 4 dni.

OWSIANKA CIASTECZKOWO-KOKOSOWA

Wszystkie suche składniki na owsiankę dokładnie mieszamy w słoiku. Następnie zalewamy je 100 ml napoju konopnego i ponownie mieszamy. Tak przygotowaną owsiankę chłodzimy w lodówce przez noc.

OWSIANKA CZEKOLADOWA

Wszystkie suche składniki na owsiankę dokładnie mieszamy w słoiku. Następnie zalewamy je 100 ml napoju konopnego i ponownie mieszamy. Tak przygotowaną owsiankę chłodzimy w lodówce przez noc.

WSKAZÓWKA! Jeśli masz mało czasu, możesz chłodzić owsiankę krócej, wystarczy nawet 30 minut, jednak najlepsza będzie po całej nocy w lodówce.

PODANIE

Na każdą owsiankę przed podaniem nakładamy łyżkę jogurtu, a także po połowie owoców, batonika proteinowego i mieszanki nasion i pestek.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!