Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender ręczny
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
WSKAZÓWKA! W tym przepisie najlepiej sprawdzą się dojrzałe banany i truskawki.
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY OWSIANKĘ
Do wysokiego naczynia wlewamy napój owsiany i dodajemy podzielony na mniejsze kawałki banan. Całość blendujemy i przelewamy do słoików. Następnie wsypujemy płatki owsiane i nasiona chia. Zawartość każdego ze słoików dokładnie mieszamy. Tak przygotowane owsianki przekładamy do lodówki na całą noc.
WSKAZÓWKA! Jeśli lubisz słodsze śniadania możesz poza bananem dodać odrobinę erytrytolu lub cukru.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI
Truskawki kroimy, zależnie od ich wielkości, na ćwiartki lub mniejsze kawałki. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy płatki migdałów i podpiekamy je w piekarniku przez ok. 5 minut.
KROK 3: PODAJEMY OWSIANKĘ
Na każdej owsiance układamy ¼ truskawek. Następnie na owoce nakładamy równe porcje skyru. Na to kładziemy pozostałe truskawki i podprażone migdały. Każdą owsiankę ozdabiamy listkiem mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Owsianka z musem jabłkowym
Owsianka z domowej roboty musem jabłkowym? Poznaj doskonały przepis na śniadanie!
Owsianka z żurawiną i świeżymi owocami
Żurawina i świeże owoce to pyszne dodatki do porannej owsianki. Wypróbuj koniecznie!
Owsianka z tartym jabłkiem i suszonymi śliwkami
Ta owsianka nie tylko dobrze smakuje, ale także doda Ci energii na cały dzień!
Płatki owsiane i granola
Pożywne i smaczne śniadanie? Tak! Z domową granolą i kokosową owsianką według przepisu Kingi Paruzel!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Spaghetti z pikantnym sosem pomidorowym i krewetkami
- Makaron z pomidorami i oliwkami
- Sushi: hosomaki, futomaki, uramaki, nigiri
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Amerykańskie śniadanie: bacon pancakes i apple pie smoothie
- Wegański koktajl o smaku chlebka bananowego
- Kanapki z serem, szynką i warzywami
- Deser lodowy z owocami
- Gnocchi z letnimi warzywami
- Smoothie bowl z mango i bananów
- Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Tosty z awokado i jajkiem
- Kapusta z grochem
- Serniczkowe zajączki
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Sernik dyniowy na korzennym spodzie
- Kanapka rybaka
- Pizza bez drożdży
- Lodowe kanapki w polewie i posypce z orzechów
- Karp w galarecie
- Tatar z łososia z sałatką z ogórka i jabłka
- Konfitura pomarańczowo-marchewkowa z imbirem
- Dyniowe lasagne z farszem twarogowo-szpinakowym
- Sałatka z grillowanym bakłażanem
- Domowa kapusta kiszona
- Sycylijski makaron z kalafiorem
- Spaghetti alla puttanesca
- Wegański makowiec w polewie czekoladowej
- Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)