zobacz film Nocna owsianka ze skyrem i truskawkami

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender ręczny
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Sposób przygotowania:

WSKAZÓWKA! W tym przepisie najlepiej sprawdzą się dojrzałe banany i truskawki.

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY OWSIANKĘ

Do wysokiego naczynia wlewamy napój owsiany i dodajemy podzielony na mniejsze kawałki banan. Całość blendujemy i przelewamy do słoików. Następnie wsypujemy płatki owsiane i nasiona chia. Zawartość każdego ze słoików dokładnie mieszamy. Tak przygotowane owsianki przekładamy do lodówki na całą noc.

WSKAZÓWKA! Jeśli lubisz słodsze śniadania możesz poza bananem dodać odrobinę erytrytolu lub cukru.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI

Truskawki kroimy, zależnie od ich wielkości, na ćwiartki lub mniejsze kawałki. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy płatki migdałów i podpiekamy je w piekarniku przez ok. 5 minut.

KROK 3: PODAJEMY OWSIANKĘ

Na każdej owsiance układamy ¼ truskawek. Następnie na owoce nakładamy równe porcje skyru. Na to kładziemy pozostałe truskawki i podprażone migdały. Każdą owsiankę ozdabiamy listkiem mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!