zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • formę do muffinów
  • piekarnik rozgrzany do 180°C
  • blender

KROK 1: Przygotowujemy suche składniki

Do miski wsypujemy płatki owsiane. Dodajemy sól, cynamon, proszek do pieczenia i nasiona chia. Mieszamy. Kroimy jabłka w kostkę, dodajemy do suchych składników i mieszamy.

KROK 2: Przygotowujemy mokre składniki

Do drugiej miski wlewamy napój sojowy, następnie dodajemy połamane na kawałki banany. Masę blendujemy.

KROK 3: Przygotowujemy babeczki o 3 smakach

Mokre składniki dodajemy do suchych. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Masę dzielimy na 3 części. Do jednej części dajemy borówki, do drugiej – pokrojone w kostkę truskawki, do trzeciej – posiekaną czekoladę i orzechy.

KROK 4: Pieczemy babeczki

Masy przekładamy do formy do muffinów. Nakładamy po sam brzeg. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy ok. 35 minut na złoty kolor.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    14 dni temu
    Pani Kingo, świetny przepis jak zawsze! Zrobię mojej Córce - nastoletniej Wegance do szkoły! DZIĘKI!!!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    14 dni temu
    Pozdrawiamy Mamę i Córkę :)
  • Gość Gość
    17 dni temu
    Czy można napój sojowy zastąpić zwykłym mlekiem?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    17 dni temu
    Pewnie, na zwykłym mleku będą równie pyszne :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram