zobacz film Owsiane babeczki śniadaniowe

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • formę do muffinów
  • piekarnik rozgrzany do 180°C
  • blender

KROK 1: Przygotowujemy suche składniki

Do miski wsypujemy płatki owsiane. Dodajemy sól, cynamon, proszek do pieczenia i nasiona chia. Mieszamy. Kroimy jabłka w kostkę, dodajemy do suchych składników i mieszamy.

KROK 2: Przygotowujemy mokre składniki

Do drugiej miski wlewamy napój sojowy, następnie dodajemy połamane na kawałki banany. Masę blendujemy.

KROK 3: Przygotowujemy babeczki o 3 smakach

Mokre składniki dodajemy do suchych. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Masę dzielimy na 3 części. Do jednej części dajemy borówki, do drugiej – pokrojone w kostkę truskawki, do trzeciej – posiekaną czekoladę i orzechy.

KROK 4: Pieczemy babeczki

Masy przekładamy do formy do muffinów. Nakładamy po sam brzeg. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy ok. 35 minut na złoty kolor.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (10)

Avatar
  • Gość Gość
    44 dni temu
    Beznadziejny przepis. Babeczki wyszły mokre, bez smaku. Nie polecam.

    odpowiedz

  • Magda Magda
    166 dni temu
    Fajnie by było żeby przy przepisach podawać kaloryczność dań 😉 dużo osób na to zwraca uwagę. Przepis super na pewno nieraz go wykorzystam 🙂

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    165 dni temu
    Magdo, cieszymy się, że babeczki się sprawdzają! Jeśli zaś chodzi o kaloryczność dań, sugestie podobne do Twojej pojawiały się na tyle często, że postanowiliśmy wprowadzić tabele wartości odżywczych wraz z kalorycznością dań, które od niedawna umieszczamy przy każdym przepisie :) Znajdziesz je przy nowszych recepturach publikowanych na portalu.
  • Gość Gość
    467 dni temu
    Czy można rozdrobnić płatki owsiane, zmiksować, dodać w formie mąki owsianej?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    465 dni temu
    Drogi Gościu, możesz zmiksować płatki, jednak wtedy babeczki będą miały bardziej zbitą strukturę i nie będą chrupiące. Zdecydowanie zalecamy pozostawienie płatków w całości ;)
  • Gość Gość
    752 dni temu
    Muffiny wyszły przepyszne, a co najważniejsze skoro są śniadaniowe- sycą! Wszystkim domownikom bardzo zasmakowały, w tym części niewegańskiej :) Napewno na stałe zagości w naszej kuchni.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    834 dni temu
    Pani Kingo, świetny przepis jak zawsze! Zrobię mojej Córce - nastoletniej Wegance do szkoły! DZIĘKI!!!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    833 dni temu
    Pozdrawiamy Mamę i Córkę :)
  • Gość Gość
    837 dni temu
    Czy można napój sojowy zastąpić zwykłym mlekiem?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    836 dni temu
    Pewnie, na zwykłym mleku będą równie pyszne :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!