Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- formę do muffinów
- piekarnik rozgrzany do 180°C
- blender
KROK 1: Przygotowujemy suche składniki
Do miski wsypujemy płatki owsiane. Dodajemy sól, cynamon, proszek do pieczenia i nasiona chia. Mieszamy. Kroimy jabłka w kostkę, dodajemy do suchych składników i mieszamy.
KROK 2: Przygotowujemy mokre składniki
Do drugiej miski wlewamy napój sojowy, następnie dodajemy połamane na kawałki banany. Masę blendujemy.
KROK 3: Przygotowujemy babeczki o 3 smakach
Mokre składniki dodajemy do suchych. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Masę dzielimy na 3 części. Do jednej części dajemy borówki, do drugiej – pokrojone w kostkę truskawki, do trzeciej – posiekaną czekoladę i orzechy.
KROK 4: Pieczemy babeczki
Masy przekładamy do formy do muffinów. Nakładamy po sam brzeg. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy ok. 35 minut na złoty kolor.
Zobacz podobne
przepisy
Muffinki bananowe z czekoladą
Smakowite, wilgotne muffiny, pełne bananów i czekolady sprawdzą się na każdym przyjęciu – będą smakować dzieciom i dorosłym!
Pożywne szkolne bułeczki z szynką
Miękkie, puszyste muffiny pełne wartościowych składników. Lekka i sycąca przekąska dla dużych i małych.
Muffiny z owocami lasu
Szukasz pomysłu na prosty i smaczny wypiek? Wypróbuj ten przepis! Babeczki z leśnymi owocami zasmakują każdemu.
Muffiny orkiszowe z orzechami włoskimi
Muffiny przygotujesz także z mąki orkiszowej! Z dodatkiem orzechów włoskich smakują wyśmienicie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pieczona ryba po grecku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto marchewkowe
- Błyskawiczne pierniczki
- Piernik staropolski
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledzie po kaszubsku
- Świąteczne pierniczki
- Pierniki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
1158 dni temu
Mi też niestety nie wyszły, a robiłam zgodnie z przepisem... zbyt mokre, mdłe..kompletnie nie nadały się do jedzenia. Dodatkowo, wyszło ich na tą porcję o wiele więcej niż 6 sztuk...
odpowiedz
1213 dni temu
Beznadziejny przepis. Babeczki wyszły mokre, bez smaku. Nie polecam.
odpowiedz
1335 dni temu
Fajnie by było żeby przy przepisach podawać kaloryczność dań 😉 dużo osób na to zwraca uwagę. Przepis super na pewno nieraz go wykorzystam 🙂
odpowiedz
1335 dni temu
Magdo, cieszymy się, że babeczki się sprawdzają! Jeśli zaś chodzi o kaloryczność dań, sugestie podobne do Twojej pojawiały się na tyle często, że postanowiliśmy wprowadzić tabele wartości odżywczych wraz z kalorycznością dań, które od niedawna umieszczamy przy każdym przepisie :) Znajdziesz je przy nowszych recepturach publikowanych na portalu.
1636 dni temu
Czy można rozdrobnić płatki owsiane, zmiksować, dodać w formie mąki owsianej?
odpowiedz
1635 dni temu
Drogi Gościu, możesz zmiksować płatki, jednak wtedy babeczki będą miały bardziej zbitą strukturę i nie będą chrupiące. Zdecydowanie zalecamy pozostawienie płatków w całości ;)
1922 dni temu
Muffiny wyszły przepyszne, a co najważniejsze skoro są śniadaniowe- sycą! Wszystkim domownikom bardzo zasmakowały, w tym części niewegańskiej :) Napewno na stałe zagości w naszej kuchni.
odpowiedz
2004 dni temu
Pani Kingo, świetny przepis jak zawsze! Zrobię mojej Córce - nastoletniej Wegance do szkoły! DZIĘKI!!!
odpowiedz
2003 dni temu
Pozdrawiamy Mamę i Córkę :)
2006 dni temu
Czy można napój sojowy zastąpić zwykłym mlekiem?
odpowiedz
2006 dni temu
Pewnie, na zwykłym mleku będą równie pyszne :)
zobacz wszystkie