Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- formę do muffinów
- piekarnik rozgrzany do 180°C
- blender
KROK 1: Przygotowujemy suche składniki
Do miski wsypujemy płatki owsiane. Dodajemy sól, cynamon, proszek do pieczenia i nasiona chia. Mieszamy. Kroimy jabłka w kostkę, dodajemy do suchych składników i mieszamy.
KROK 2: Przygotowujemy mokre składniki
Do drugiej miski wlewamy napój sojowy, następnie dodajemy połamane na kawałki banany. Masę blendujemy.
KROK 3: Przygotowujemy babeczki o 3 smakach
Mokre składniki dodajemy do suchych. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Masę dzielimy na 3 części. Do jednej części dajemy borówki, do drugiej – pokrojone w kostkę truskawki, do trzeciej – posiekaną czekoladę i orzechy.
KROK 4: Pieczemy babeczki
Masy przekładamy do formy do muffinów. Nakładamy po sam brzeg. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy ok. 35 minut na złoty kolor.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pieczona ryba po grecku
- Makówki śląskie
- Kutia
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba po japońsku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Przekąski sylwestrowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Nuggetsy z kurczaka
- Guacamole
- Golonka pieczona po bawarsku
- Boczek pieczony
- Łazanki
- Pierniki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (11)
1486 dni temu
Mi też niestety nie wyszły, a robiłam zgodnie z przepisem... zbyt mokre, mdłe..kompletnie nie nadały się do jedzenia. Dodatkowo, wyszło ich na tą porcję o wiele więcej niż 6 sztuk...
Odpowiedz
1542 dni temu
Beznadziejny przepis. Babeczki wyszły mokre, bez smaku. Nie polecam.
Odpowiedz
1664 dni temu
Fajnie by było żeby przy przepisach podawać kaloryczność dań 😉 dużo osób na to zwraca uwagę. Przepis super na pewno nieraz go wykorzystam 🙂
Odpowiedz
1664 dni temu
Magdo, cieszymy się, że babeczki się sprawdzają! Jeśli zaś chodzi o kaloryczność dań, sugestie podobne do Twojej pojawiały się na tyle często, że postanowiliśmy wprowadzić tabele wartości odżywczych wraz z kalorycznością dań, które od niedawna umieszczamy przy każdym przepisie :) Znajdziesz je przy nowszych recepturach publikowanych na portalu.
1965 dni temu
Czy można rozdrobnić płatki owsiane, zmiksować, dodać w formie mąki owsianej?
Odpowiedz
1964 dni temu
Drogi Gościu, możesz zmiksować płatki, jednak wtedy babeczki będą miały bardziej zbitą strukturę i nie będą chrupiące. Zdecydowanie zalecamy pozostawienie płatków w całości ;)
2251 dni temu
Muffiny wyszły przepyszne, a co najważniejsze skoro są śniadaniowe- sycą! Wszystkim domownikom bardzo zasmakowały, w tym części niewegańskiej :) Napewno na stałe zagości w naszej kuchni.
Odpowiedz
2332 dni temu
Pani Kingo, świetny przepis jak zawsze! Zrobię mojej Córce - nastoletniej Wegance do szkoły! DZIĘKI!!!
Odpowiedz
2332 dni temu
Pozdrawiamy Mamę i Córkę :)
2335 dni temu
Czy można napój sojowy zastąpić zwykłym mlekiem?
Odpowiedz
2335 dni temu
Pewnie, na zwykłym mleku będą równie pyszne :)
zobacz wszystkie