
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 2 formy do muffinów
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
Krok 1: Przygotowujemy zaczyn drożdżowy
Drożdże kruszymy i razem z cukrem rozrabiamy w 400 ml letniej wody. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 10 minut.
Krok 2: Zagniatamy ciasto
Z mąki, soli, jogurtu i zaczynu drożdżowego zagniatamy lepkie ciasto. Dodajemy posiekane orzechy. Ciasto przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 30 minut do wyrośnięcia.
Krok 3: Pieczemy muffiny
Ciasto ponownie zagniatamy. Formy do muffinów natłuszczamy i wypełniamy ciastem. Odstawiamy ponownie do wyrośnięcia na 10 minut. Następnie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220°C przez ok. 25-30 minut. Upieczone muffiny studzimy i wyjmujemy z formy.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Pieczone bataty z piekarnika
- Makaron w sosie śmietankowym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Kofta z wołowiną i kaszą orkiszową
- Prawdziwe souvlaki po grecku
- Tagliatelle z kurczakiem
- Krem z dyni
- Roladki z kurczaka ze szpinakiem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem
- Szare kluski
- Cynamonki z ciasta francuskiego – przepis
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
1542 dni temu
masakrycznie dużo soli. nadciśnienie murowane po takich muffinkach.
odpowiedz